Oslo Børs: Nedgang i vente. Forholdet mellom USA og Kina blir stadig kjøligere. Trump vil forby både TikTok og WeChat i USA

USA vil nå forby både TikTok og WeChat i USA. Dette er to meget populære apper som eies av to kinesiske gigantselskaper, hhv. ByteDance og Tencent. Forholdet mellom USA og Kina har vært kjølig i flere år på grunn av handelskrigen dem imellom, men har blitt enda verre etter utbruddet av COVID-19 viruset

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går..

Politikerne i USA er nå i sluttforhandlinger om en ny krisepakke for å demme opp for effektene av COVID-19 krisen. Allerede i morgen (fredag) kan pakken være på plass. Investorene på Wall Street reagerte med å sende aksjemarkedet videre oppover torsdag kveld. Dow Jones indeksen ledet an, mens den teknologitunge nasdaq indeksen lagget noe. Når det er sagt, sterke kvartalstall fra Disney (+8,8%) var en viktig bidragsyter i Dow Jones indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,9 prosent i snitt i natt.

USA vil nå forby både TikTok og WeChat i USA. Dette er to meget populære apper som eies av to kinesiske gigantselskaper, hhv. ByteDance og Tencent.

Forholdet mellom USA og Kina har vært kjølig i flere år på grunn av handelskrigen dem imellom, men har blitt enda verre etter utbruddet av COVID-19 viruset. Det kan for øvrig tenkes at Trump bevisst presser Kina hardt i disse dager, i håp om å bedre sjansen for å vinne høstens presidentvalg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,4 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,93, mens 30-års renten i USA ligger på 1,22 prosent.

Dollaren svekket seg markant i går, noe som ga positive utslag i oljeprisen. Brentoljen ble i en periode handlet over 46 dollar per fat, det høyeste nivået siden mars. Høyere oljepris grunnet lavere dollarkurs er i ikke like bra for ikke-amerikanske oljeselskaper, som de er for de amerikanske.

Når det er sagt, det er positivt for den underliggende veksten i verdensøkonomien at dollaren nå ser ut til å komme ned fra historisk høye nivåer. Dvs. mye av verdens gjeld er nominert i dollar, derfor vil gjeldsbelastningen for de fleste ble mindre når dollaren svekkes. Dette er spesielt fordelaktig for fremvoksende økonomier.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer