Oslo Børs: Nedgang i vente. Equinor skuffet i 2. kvartal. Nye rekorder på Wall Street

Svake tall fra industrigigantene Caterpillar og Boeing sendte Dow Jones indeksen i rødt onsdag kveld. Teknologiaksjene derimot, bidro til oppgang og ny all-time high både for Nasdaq indeksen og S&P 500. Det kan være verdt å merke seg at tallene (de to siste kvartalene) fra en rekke store industriselskaper har vist klare tegn til avmatting i verdensøkonomien.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,6%, eller innenfor intervallet [-0,8, -0,4]%.

Dow Jones i rødt, S&P og Nasdaq i ny all-time high

Svake tall fra industrigigantene Caterpillar og Boeing sendte Dow Jones indeksen i rødt onsdag kveld. Teknologiaksjene derimot, bidro til oppgang og ny all-time high både for Nasdaq indeksen og S&P 500. Det kan være verdt å merke seg at tallene (de to siste kvartalene) fra en rekke store industriselskaper har vist klare tegn til avmatting i verdensøkonomien. Det er for øvrig naturlig å anta at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina er en viktig årsak til denne svekkelsen.

Oppgang i Asia

De asiatiske børsene steg også torsdag, godt hjulpet av teknologiaksjene i regionen. Mao. lot investorene seg inspirere av torsdagens rekorder på Wall Street.

Svakere enn ventet fra Equinor

Equinor, TGS, Subsea 7 og REC har alle levert sine tall for 2. kvartal i dag. Dagens resultatslipp vil med stor sannsynlighet prege børsåpningen. Tallene til Equinor svakere enn ventet, noe vi har hensyntatt i åpningsestimatet.

Merk! Undertegnede eier aksjer i Equinor

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer