Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Nedgang i vente. Brå vending på Wall Street mandag kveld. Asia ned i natt

Det så lenge bra ut på de amerikanske børsene mandag, men utover dagen snudde stemningen. Den teknologitunge Nasdaq snudde fra pluss to prosent til minus to prosent. Dow Jones indeksen derimot, endte mer eller mindre flatt for dagen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,2%, eller innenfor intervallet [-1,4, -1]%. Gjensidige, AKER BP, JPMorgan og Citigroup i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Det så lenge bra ut på de amerikanske børsene mandag, men utover dagen snudde stemningen. Den teknologitunge Nasdaq snudde fra pluss to prosent til minus to prosent. Dow Jones indeksen derimot, endte mer eller mindre flatt for dagen.

Investorene er redd den siste tids smitteøkning vil forlenge den økonomiske nedturen ytterligere. Flere stater, deriblant California rammes hardt av smittebølge nummer to. All innendørs restaurantdrift i California er nå besluttet stengt inntil videre. Smittesituasjonen er for øvrig vesentlig bedre nord i USA.

Den brede S&P 500 indeksen var så vidt i pluss for året intradag, men i likhet med Nasdaq indeksen snudde denne ned før stengetid.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -1,5 prosent i snitt i natt.

Mandagens nedtur på Wall Street satte sitt preg på de asiatiske børsene tirsdag. Fremdeles er det COVID-19 situasjonen som topper nyhetsbildet. Verdens helse organisasjon er bekymret for smitteutviklingen i flere land, og det faktum at mange sykehus fylles opp slik de gjorde i kjølvannet av virusutbruddet i mars.

Når det er sagt, resultatsesongen for 2. kvartal ble sparket i gang i går og i dag fortsetter denne med full styrke. Gjensidige Forsikring og Aker BP står for tur her hjemme, mens de amerikanske finansgigantene JPMorgan og Citigroup slipper sine tall senere i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,9 dollar per fat, ned -1,4 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,45, mens 30-års renten i USA ligger på 1,32 prosent.

Hvorvidt dagens produksjonskutt 9,7 millioner fat daglig, fra OPEC+ vil opprettholdes eller ikke er et stort spørsmål. Denne uken får vi for øvrig svar på nettopp det. Partene, de største oljeprodusentene i verden, møtes i dag og i morgen for å avgjøre tilbud situasjonen i det korte bildet. I utgangspunktet skal produksjonen økes med to millioner fat, men gitt at virussituasjonen er som den er kan det tenkes at tilbudsbegrensningene vil bli forlenget en måned til.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer