Oslo Børs: Nedgang i vente. 1. kvartal unnagjort. Svake impulser fra Asia i natt

S&P 500 indeksen endte opp med å falle hele 20 prosent i 1. kvartal. Dette er det største kvartalsvise fall siden finanskrisen i 2008/09

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -2,1%, eller innenfor intervallet [-2,8, -1,5]%. XXL, SOFF i fokus

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,5 prosent i snitt tirsdag.

S&P 500 indeksen endte opp med å falle hele 20 prosent i 1. kvartal. Dette er det største kvartalsvise fall siden finanskrisen i 2008/09.

Energiaksjene ledet an nedgangen, dog dette var ikke overraskende gitt at sektoren ble rammet dobbelt opp i perioden, både av Covid-19 viruset, samt oljepriskrigen mellom Saudi Arabia og Russland.

Tradisjonen tro var det de defensive sektorene, konsum, forsyning og helse, som klarte seg godt. Mer overraskende var det at teknologisektoren klarte seg aller best, dog dette skyldes hovedsakelig at Wall Streets største selskap, Microsoft, endte i pluss i kvartalet. Microsoft har et produktspekter som (1) er betydelig beskyttet mot konkurranse, (2) er mindre sårbar enn de fleste for disrupsjoner i de globale varekjeder.

Apple, det nest største selskapet i USA, klarte seg også relativt bra i Q1, med en nedgang på 13 prosent.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,8 prosent i natt.

Det ble sluppet nye, overraskende, sterke makrotall fra Kina i natt, dog dette var ikke nok til å hindre generelt børsfall i Asia i natt.

Investorene har nå tatt fatt på et nytt kvartal, et kvartal mange håper vil bli vesentlig bedre enn det foregående.

Hvorvidt smittetoppen (Covid-19 viruset) i Europa og USA snart nåes er det store spørsmålet. I alle fall vil dette være en viktig premiss for finansmarkedene fremover.

Når det er sagt, de ekstreme stimulansetiltakene, både fra verdens sentralbanker og myndigheter er ventet å opprettholdes i overskuelig fremtid.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 25,5 dollar per fat, ned -3,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,36, mens 30-års renten i USA ligger på 1,3 prosent.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Equinor opp hele ni prosent tirsdag. Sjømataksjene gjorde comeback etter gårsdagens fall

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer