Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Sykliske aksjer i vinden både i USA og Asia

Sykliske aksjer fortsatte oppturen tirsdag, på bekostning av teknologiaksjer. I kjølvannet av de positive vaksinenyhetene fra Pfizer og BioNtech på mandag, har mange investorer solgt seg ned i selskaper som har profitert på Covid-19 pandemien og kjøpt seg opp i selskaper som har slitt i samme periode

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,6]%. LSG, AUSS, SBO mfl. i fokus (resultater)

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Sykliske aksjer fortsatte oppturen tirsdag, på bekostning av teknologiaksjer. I kjølvannet av de positive vaksinenyhetene fra Pfizer og BioNtech på mandag, har mange investorer solgt seg ned i selskaper som har profitert på Covid-19 pandemien og kjøpt seg opp i selskaper som har slitt i samme periode. Som en følge av denne roteringen har oljerelaterte selskaper, samt bank -og industriselskaper fått seg et betydelig løft de siste to dagene.

Walgreen Boots Alliances (+6,4%), Boeing (+5,2%), Chevron (+4,6%) og 3M (+3,5%) toppet vinnerlisten blant Dow selskapene, mens Salesforce (-4,5%) og Microsoft (-3,4%) toppet taperlisten.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt onsdag morgen.

Det var forsiktig optimisme å spore blant de asiatiske investorene onsdag, men også her valgte investorene å rotere ut av tek-selskaper og inn i sykliske. Det er naturlig å anta at denne prosessen fortsetter fremover gitt at såkalte verdiaksjer har lagget markedet gjennom store deler av 2020.

En rekke selskaper har levert tall før børsåpning i dag, deriblant Lerøy Seafood Group, Austevoll Seafood Group, Selvaag Bolig.

Disclaimer: undertegnende har eierinteresser i Lerøy Seafood Group.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, opp 2,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,98, mens 30-års renten i USA ligger på 1,75 prosent.

Oljeprisen er opp over ti prosent fra nivåene i forrige uke, ene og alene på mandagens vaksinenyheter. Dette har bedret stemningen i oljemarkedet markant. Mange aktører kan nå skimte lys i enden av tunellen hva angår oljeetterspørselen. I tillegg er det ventet at OPEC+ vil forlenge dagens kuttavtale på 7,7 millioner fat godt ut i 2021. Når det er sagt, deler av oppgangen denne uken skyldes også dollarsvekkelse.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer