Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Ny 2x all-time high i USA. Positive vaksinenyheter. Oljeaksjer i fokus

Oljeselskapene, sammen med en rekke andre sykliske industrier, har for øvrig steget betydelig den seneste måneden. Investorene håper og tror at Covid-19 vaksinene som nå er på vei til markedet, vil bidra til å stabilisere verdensøkonomien i 2021

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Både S&P 500 og Nasdaq indeksen steg til ny all-time high tirsdag, godt hjulpet av sterke oljeakaksjer. Marathon Oil (+5,7%), Occidental Petroleum (+5,2%), Halliburton (+4,2%), Pioneer Natural Resources (+3,6%) og Exxon Mobil (+3,3%), endte alle inne på topp-10 listen i går.

Oljeselskapene, sammen med en rekke andre sykliske industrier, har for øvrig steget betydelig den seneste måneden. Investorene håper og tror at Covid-19 vaksinene som nå er på vei til markedet, vil bidra til å stabilisere verdensøkonomien i 2021.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt onsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var relativt god onsdag. Investorene lot seg inspirere av positive vaksinenyheter, samt meldinger om fremskritt i forhandlingene om en ny stimulansepakke fra USA. Selskaper innenfor energisektoren ble foretrukket også i Asia, mens de innenfor forbruksvarer var mindre populære.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 48,7 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,71, mens 30-års renten i USA ligger på 1,69 prosent.

Oljemarkedet fortsetter å tynges av smittesituasjonen i USA og Europa. Når det er sagt, en snarlig krisepakke fra amerianske myndigheter, kan hjelpe noe på situasjonen i det korte bildet. På lengre sikt ser bildet bedre ut, da Covid-19 vaksinene er ventet å føre til en normalisering av verdensøkonomien. Dollaren har svekket seg betydelig den senere tid, noe som er et tegn på investors økte tro på fremtiden.

Lyttetips: Rykende fersk intervju med Castellum-sjef Henrik Saxborn

Castellum, et av Nordens største og mest veldrevne eiendomsselskaper, ønsker å kjøpe Entra Eiendom – Lær mer om dette her i rykende ferskt intervju med CEO – Henrik Saxborn.

Investorpresentasjon og Q&A med Castellum

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
DSID
DSID
09.12.2020 09:28

Hvor kan man se premarket charts for osebx ?