Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Kinesiske aksjer i vinden mandag. Wall Street i pluss fredag

De kinesiske aksjene fortsatte videre oppover mandag, etter en strålende start på året. Hovedindeksene i Kina og Hong Kong er opp henholdsvis 2,3 -og 0,5 prosent i morgentimene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt fredag.

Resultatsesongen for 4. kvartal ble sparket i gang for fullt fredag, og det til investorenes store begeistring. Tradisjonen tro var det flere av de store finansforetakene som startet ballet, deriblant JPMorgan (+2,5%), Wells Fargo (+3,3%), Citigroup (+1,7%) og Bank of America (+2,2%). At disse selskapene ser ut til å klare seg bra i usikre tider som nå, er gode nyheter for alle. Dvs. det er lite i tallene deres som indikerer at den amerikanske økonomien er på vei inn i en kraftig resesjon, selv om mange selskaper har forberedt seg på det de seneste kvartalene.

Nasdaq indeksen endte for øvrig opp 0,7 prosent fredag, etterfulgt av S&P 500 (+0,4%) og Dow Jones indeksen (+0,3%). JPMorgan (+2,5%), Caterpillar (+1,3%) og Goldman Sachs (+1,1%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Dow Jones indeksen, mens UnitedHealth Group (-1,2%) endte på bunn sammen med Intel (-0,6%) og Walt Disney (-0,4%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt mandag morgen.

De kinesiske aksjene fortsatte videre oppover mandag, etter en strålende start på året. Hovedindeksene i Kina og Hong Kong (Shanghai CSI 300 og Hang Seng indeksen) er opp henholdsvis 2,3 -og 0,5 prosent i morgentimene. Nikkei 225 derimot, falt 1,2 prosent i nattens handel. Gitt det positive momentet i Asia i natt, kan det tenkes at de europeiske børsene vil følge etter i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Det ligger i kortene at investors fokus vil være rettet mot selskapsresultater de kommende ukene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,64 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra fredagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,6 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,82, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,51 og 3,61 prosent.

Oljeprisen falt tungt den første uken i 2023, for så å hente inn det meste av dette i uke to. Forventninger om at vekstimpulsene i kinesisk økonomi vil skyte fart i kjølvannet av gjenåpningen av landet har sendt råvare prisene oppover de siste dagene, inkludert oljeprisen. Aluminiumsprisen, som falt tungt i 2022, er opp rundt åtte prosent så langt i år, mens kobberprisen har lagt på seg ti prosent.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Doffen
Doffen
16.01.2023 14:01

Oppgang?