NRC Group, Scatec Solar og gode Q4-tall

Vi stor tro på NRC Group, og har tatt inn aksjen i begge porteføljene våre; både i Skoleduellen og Veldedighetsfondet

NRC inn i Skoleduellen

Vi stor tro på NRC Group, og har tatt inn aksjen i begge porteføljene våre; både i Skoleduellen og Veldedighetsfondet. Samtidig har vi vurdert posisjonen vår i Scatec Solar, og valgt å vekte oss ned etter en høst med kraftig vekst. I dette blogginnlegget begrunner vi disse valgene og oppsummerer kjapt den siste ukens opptur i porteføljen etter flere gode Q4-resultater.

NRC Group

NRC er Nordens største entreprenørselskap innen jernbaneinfrastruktur. I høst kjøpte de opp den finske entrepenørgiganten VR Track OY og doblet med det størrelsen på selskapet. Høye kostnader i forbindelse med oppkjøpet, store tap i den svenske avdelingen førte til at 2018-resultatet ble langt svakere enn forventet.

Særlig Q4-tallene fra de svenske operasjonene var nedslående, med EBITDA i Sverige på NOK -60 millioner. Tapet skyldes hovedsakelig store utgifter knyttet til omstrukturering, i forbindelse med innlemmelse av den svenske avdelingen til VR Track. I tillegg gjorde den politiske uroen i Sverige at en rekke kontrakter på infrastrukturprosjekter lot vente på seg.

Selv med den voldsomme veksten til NRC etter oppkjøpet av VR Track, tror vi at de vil få kontroll på kostnadene i 2019. Historisk har NRC levert veldig gode marginer, med en EBITDA-prosent på rundt 10. Den norske delen av selskapet har gått på skinner, og leverte et veldig godt 2018-resultat. VR Track har en stor backlog på prosjekter i Finland som skal iverksettes nå i 2019, og en vesentlig andel av kostnadene i Sverige var «one off»-kostnader knyttet til oppsigelse av 90 ansatte i forbindelse med restruktureringen. Vi tror derfor at den negative trenden aksjen har hatt i innledningen av året vil snu, og ser et stort oppsidepotensiale.

Hvor høyt kan man verdsette veksten i Scatec Solar?

Solenergiselskapet Scatec Solar hadde et strålende 2018. De signerte en rekke kontrakter og lovet enorm vekst i inngangen til året, og leverte til gangs. Produksjonskapasiteten på selskapets solparker i drift økte fra 322MW til 584MW i løpet av året, med ytterligere 1071MW kapasitet under konstruksjon. Lønnsomheten har også vokst voldsomt, med en tredobling av EBITDA fra Q4’17 til Q4’18. Aksjekursen har gjenspeilet denne positive utviklingen; posisjonen vår i Skoleduellen har vokst 46% siden september, mens vi i Veldedighetsfondet har hatt en avkastning på hele 78%!

Vi gikk inn i Scatec Solar i Skoleduellen fordi vi så et stort oppsidepotensiale i kursen med tanke på den planlagte ferdigstillingen av en rekke solparker i høst. Lønnsomheten til prosjektene og selskapets evne til å levere i tide på disse kontraktene var to faktorer vi mente at markedet hadde undervurdert. I tillegg så vi potensialet for et veldig positivt momentum gjennom høsten, med planlagt oppstart og ferdigstilling av en rekke prosjekter.

Nå har imidlertid verdsettelsen av selskapet blitt strukket relativt langt. Med selskapets egne verdianslag på veksten i bunn (fra deres Corporate Market Day i mai), så mener vi at den planlagte veksten deres nå er priset inn. Det er fortsatt et selskap vi har troen på i årene fremover, da de er veldrevet og operer i en sektor som vil fortsette den enorme veksten fremover. Potensialet på lang sikt er stort, men vi velger nå å redusere SSO-posisjonene våre noe i begge porteføljene. I Skoleduellen gir dette som nevnt plass til NRC.

Positive Q4-tall i porteføljen vår

Den siste uken har vært veldig positiv for oss i Skoleduellen. Flere av aksjene fikk et løft etter annonsering av gode kvartalsresultater. Frontline gikk ca. 15% på en DNB-rapport på tanksektoren, som oppjusterte til buy. DNO la denne uken frem uventet høye reserver i deres viktigste oljefelt, Peshkabir. Denne nyheten kommer på toppen av kjøpet av Faroe Petroleum, som har gitt DNO eierandeler på felter i Nordsjøen. Aksjen er opp 47% siden bunnen i romjulen, og har gitt porteføljen vår et sårt etterlengtet løft. FLEX LNG og riggaksjene våre i NODL og Seadrill har fortsatt den negative trenden, så totalt sett er fortsatt «bet’et» vårt på oljeprisen feilslått.

Vi satser på at Lerøy Seafood og NRC kan bidra positivt til avkastningen vår og dermed hjelpe oss med å klatre på listen i Skoleduellen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.09.2019 14:24

Grønn energi er fremtidsrettet, og det vil være enorm etterspørsel etter det når mengden av fossile energikilder bare blir mindre og mindre…Har stor tro på at verdien av slike selskaper som Scatec Solar vil vokse i årene fremover. Potensialet for utbygging av solkraft er enormt… Equinor er fremdeles stor på olje og gass, som også satser på vindkraft har kjøpt seg opp i Scatec, og det er med positiv tro på fremtiden…miljøvennlig energi = det beste alternativ