Gå til hovedinnhold

NMBU – Grått vær, rød avkastning

Kjære leser! Det er en stund siden forrige innlegg vi hadde på Nordnetbloggen, så her får du et lengre innlegg med mange spennende oppdateringer. Vi har hatt en ganske stor porteføljeoppdatering siden sist. En rekke selskaper er byttet ut, og enkelte dessverre med store tap. Samtidig er vi også i gang med å rekruttere nye gruppemedlemmer.

Porteføljeendinger

Portefølje pr. 7. mars
Mye tap

I begynnelsen av desember solgte vi oss ned i Solon Eiendom, noe vi tok for oss i forrige innlegg. For å sikre gevinst solgte vi oss helt ut av Solon i Januar. Salget på kurs 39,30 NOK er vi svært fornøyd med da aksjen har sunket til +/- 36kr siden det. Dette ga oss en flott avkastning med kjøp på 29,40, salg av ca 50% på 38,50 og resterende på 39,30. Dessverre har vi ikke hatt like god avkastning på alle investeringer. Samtidig med salget av Solon solgte vi oss ut av Elkem med et tap på om lag 30%.

Laks har vært en del av vår portefølje gjennom mesteparten av årets skoleduell, og for å redusere volatiliteten valgte vi å selge The Scottish Salmon Company og øke andelen i Lerøy Seefood Group. SSC ble solgt med et ubetydelig tap, slik at vi kunne flytte kapitalen til Lerøy uten å øke eksponeringen mot sjømatnæringen. Hittil har ikke Lerøy gitt oss den avkastningen vi forventet, men vi er i godt mot. På samme tid kjøpte vi Scatec Solar, som i dag er omtrent 10% av vår portefølje. Børsgruppen NMBU ønsket å investere i fornybar energi, nærmere bestemt solenergi, og valgte Scatec som det mest aktuelle selskapet for denne investeringen.

De nyeste endringene

Nylig har vi investert i Axactor, en gammel kjenning fra forrige skoleduell. Axactor har et enormt potensiale på lang sikt, og vi håper at vi får se utslag av dette før årets duell er over. Hittil har vi hatt uflaks med kjøpstidspunktet, pr 7. mars er aksjen ned 11%. Likevel har vi troen på at dette kommer til å snu innen konkurranseslutt.

Storebrand gikk 28. februar ut av vår portefølje. Vi mener denne ikke har like stort potensiale som vi la til grunne ved kjøp. Salget var på kurs 67,64 NOK, og dagens kurs er rundt det samme. Samme dag la vi inn en Stoploss (kursoppgang) på Kongsberg Gruppen på kurs 135 NOK. Kursen var det vi mente var riktig markedsverdi, og salget gikk gjennom 4. mars.

Kort oppsummert: Fra januar til begynnelsen av mars er Solon Eiendom, Elkem, Scottish Salmon Company, Storebrand og Kongsberg Gruppen ute av porteføljen. Scatec Solar og Axactor er inn.

Veien videre

For tiden er det mange av deltakerne i skoleduellen som sliter med negative tall, store tap og konsekvensene av en svært vanskelig høst på børsen. Vi har et mål om å minimum endre opp break even, og sikter selvsagt på å gå seirende fra konkurransen. Samtidig ønsker vi alle andre grupper lykke til med å redusere sine tap, slik som oss.

Porteføljen består fremdeles av en stor andel kontanter, noe vi kommer til å utnytte fremover. Med 18,3% kontanter har vi mulighet til å kaste oss på en god investeringsmulighet uten å måtte redusere beholdningen i andre selskaper. Dette gir oss en høy fleksibilitet som vi håper kan lede oss til en bedre plassering. Samtidig engasjeres gruppemedlemmene til å hele tiden følge med på markedet for nye spennende selskaper.

Utbytte

Et viktig poeng å ta med seg i denne tiden er at vi venter på utbytte fra en rekke selskaper. Lerøy, for eksempel har en utbyttepolitikk om at investorene skal motta 30-40% av resultat etter skatt i utbytte. Dette vises ikke i porteføljen før utbytteutbetalingen 24. mai. Andre selskaper som SpareBank1 SMN, og Equinor vil også utbetale utbytte den kommende tiden. Vi gleder oss til å se effekten av disse utbetalingene i vår porteflje

Nye medlemmer

Den nærmeste tiden vil vi få inn nye medlemmer av børsgruppen. Dette gir oss forhåpentligvis nye ideer og forslag til gode kortsiktige investeringer frem mot konkurranseslutt i mai. Vi ønsker alle lesere en fantastisk uke! Følg med på bloggen for nye innlegg om kort tid.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer