Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Tek-aksjene i USA kraftig opp. Svak oppgang i Asia i natt

De asiatiske børsene endte kun svakt opp onsdag, til tross for solid oppgang i USA tirsdag kveld. Bred nedgang i sykliske aksjer (energi og finans) var hovedårsaken til at indeksene i regionen ikke klarte seg bedre

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt i går.

Tek-aksjene gjorde et aldri så lite comeback i går, etter en lengre periode med sammenhengende fall for sektoren. Nasdaq indeksen steg hele 3,7 prosent, godt hjulpet av selskaper som Tesla (+19,6%), Apple (+4,1%), NVIDA (+8%) mfl.

De lange rentene i USA har mer en doblet seg siden bunnen i mars i fjor, noe som er fordelaktig for sykliske aksjer (energi og finans). Vekstaksjer derimot, er ikke å foretrekke når rentene stiger, derfor har mange vektet seg ned i disse den senere tid. At rentene falt litt tilbake i går, kan ha trigget mange til å kjøpe “billige” vekstaksjer. Det er for øvrig ikke noe i veien for at de “billige” vekstaksjene kan bli enda billigere lenger frem i tid. Mao. mye står og faller på hvor sterk den økonomiske gjeninnhentingen blir post Covid-19.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene endte kun svakt opp onsdag, til tross for solid oppgang i USA tirsdag kveld. Bred nedgang i sykliske aksjer (energi og finans) var hovedårsaken til at indeksene i regionen ikke klarte seg bedre. Telekom sektoren gjorde det best i natt. Telenor, ett av de største selskapene på Oslo Børs, utmerket seg også i går med en oppgang på 3,5 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,7 dollar per fat, ned -1,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,5, mens 30-års renten i USA ligger på 2,25 prosent.

Som en konsekvens av at de lange rentene i USA falt tilbake tirsdag, falt også oljeprisen. Dvs. sammenhengen mellom de lange rente, globale vekstutsikter og oljeprisen er stor, derfor var det ikke overraskende at oljeprisen reagerte negativt på rentefallet. Når det er sagt, de underliggende vekstimpulsen i verdensøkonomien er gode, derfor er det naturlig å anta at oljeetterspørselen også vil ta seg opp i månedene som kommer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer