Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Stigende smittetall og oljeprisfall preger børsene

Mange investorer vegrer seg for å ta store “bets” på børsen gitt at det amerikanske presidentvalget nærmer seg. Når det er sagt, en ny stimulansepakke vil mest sannsynlig komme på plass etter valget, noe som bør bidra positivt både for økonomien og de industriene som er hardest rammet av Covid-19 pandemien

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,8%, eller innenfor intervallet [-1,0, -0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i fredag.

Mange investorer vegrer seg for å ta store “bets” på børsen gitt at det amerikanske presidentvalget nærmer seg. Når det er sagt, en ny stimulansepakke vil mest sannsynlig komme på plass etter valget, noe som bør bidra positivt både for økonomien og de industriene som er hardest rammet av Covid-19 pandemien.

Hvorvidt Trump blir gjenvalgt eller ei, gjenstår å se. Det kan være verdt å nevne at børsene har klart seg helt ok med under Trumps presidentskap. Under Clinton og Obamas fire første år steg børsene vesentlig mer, men ikke under Bush juniors periode. Det skal sies at det er vanskelig å sammenligne børsutviklingen under de ulike presidentene, da de underliggende økonomiske forholdene ikke har vært like. Både Clinton og Obama startet sine perioder da børsene var på “bunn”, mens mye av oppgangen i Trumps periode har kommet som en følge av null-renter.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt mandag morgen.

Covid-19 situasjonen, lavere oljepris og neste ukes presidentvalg i USA preget børsene i Asia i natt. Bevegelsene ble for øvrig relativt små.

Resultatsesongen fortsetter denne uken, selv om det er relativt stille i dag. Equinor, Orkla, Aker BP, Schibsted, Adevinta, Kongsberg Gruppen er noen av selskapene som slipper sine tall senere i uken. Resultatsesongen her hjemme har vært blandet til nå, mens i USA har over 80 prosent av selskapene slått forventningene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,8 dollar per fat, ned -3,7 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,28, mens 30-års renten i USA ligger på 1,61 prosent.

Smittesituasjonen har forverret seg den senere tid, spesielt i Europa og USA. Det er naturlig å anta at dette vil påvirke etterspørselen etter olje negativt i tiden fremover. For øyeblikket holdes oljemarkedet i sjakk gjennom koordinerte produksjonsbegrensninger fra verdens største oljeprodusenter (OPEC+). Det ligger i kortene at OPEC+ vil forlenge produksjonsbegrensninger et stykke ut i 2021 også. Neste møte mellom de store oljeprodusentene finner sted i slutten av neste måned.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer