Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.19%  Shanghai +0.33%  S&P500 +0.33%  DAX futures -0.25%Selv med et anker av et svakt Equinor så holdt hovedindeksen stand igår, og DNB sin nye toppnotering skal ha sin del av æren for det.
Hav av grønt nedover Europa også, med små variasjoner av oppgang på +0,5%.
USA følger tempoet om ble satt i vår tidssone, men det tok ikke lang tid før Nasdaq ble med på festen og fikk sin nye all time high og, selv om det ikke var alt for mye om å gjøre.
Asia handler noe blandet, med de ledende indeksene forsitkig ned.
Britiske huspriser, rentebeskjed fra Russland, og nonfarm payrolls fra USA er dagens viktigste makro.Denne grafen av BDien er nesten brukbar for de fleste shippingsegmentene, hvertfall den siste bevegelsen.
Koronaviruset har ført til at fabrikkene i Kina holder stengt 1-4 uker utover den vanlige friuken til kinesisk nyttr, og ordrene lar seg vente på. For tørrbulk så kommer sjeldent en dårlig nyhet alene, og en syklon med kategori 4 ser ut til å styre mot viktig infrastruktur.

Tank har også kjent på kollapsen i etterspørsel, og ledige skip i MEG øker daglig, det er nå 38$ flere skip enn laster i området.
Kinesiske energiselskaper ser oljetterspørselen falle 20% i februar, noe som er så mye som 3m/bpd, hele 3% av verdens daglige oljekonsum som har forsvunnet over natten.

Det ligger god oppside i flere av shippingsektorene (spesielt hos de med gode eco flåter), og ikke minst hardt rammede cruiserederier, men gudene vet når den timingen er best.

Fearnleys og Cleaves stiller med ukentlig relevant lektyre for å korte ned ventetiden.Få på aksjonærlisten til Deutsche Bank kan hevde å ha tjent penger under det lengste bullmarkedet i historien. Too big to fail kan man nok si at er mye av grunnen for at dette selskapet fortsatt er i live, da den ryddejobben av derivatboken alene ville sendt uheldige sjokkbølger gjennom Tyskland, EU, og verden.
Nok en ny CEO er på plass for å få skuta på rett kjøl, og planen til Christian Sewing har hvertfall klart å få det $2trillion storefondet til Capital Group med på laget.
Kan dette være tegn på at den sovende kjempen reiser seg igjen?


Man kan ikke akkurat si at Masayoshi Son, sjefen i SoftBank, sitter alt for komfortabelt etter WeWork fadesen, samtidig har dealer som blir gjort av VC fond kollapset. VisionFund sitter med bøkene stappfulle av håpefulle og kapitalintensive selskaper, og en inntørking i det universet passer svært dårlig for SoftBank.

Det er ikke tilfeldig at Elliott Management Group sakte men sikkert har kjøpt seg opp en $2mrd posisjon iSoftBank, og nå krever endringer!
Elliott Management Group var tidligere ledetav legenden Paul Singer (tidligere omtalt av oss her), og en fight mellom Singer Jr. og Son er den slåsskampen vi ikke visste at vi ville se!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer