Markedskommentar uke 17

Hovedindeksen har i løpet av den siste uken vært på all time high og resultatsesongen er godt i gang. Flere store selskaper har i løpet av uken sluppet kvartalstall som blant annet Storebrand, Orkla, Gjensidige og XXL. Flere av selskapene har levert dårligere enn forventningene, noe som har preget hovedindeksen de siste dagene. Samtidig har det som kalles verden viktigste rente, USA sin 10-årige statsobligasjon, steget til over 3%, noe som har blitt sett på som et teknisk motstandspunkt. Dette var en av årsakene til at de amerikanske børsene stengte ned 1,5%. Høyere renter fører blant annet til høyere lånekostander for bedriftene, samtidig som nåverdien av fremtidige kontantstrømmer fra selskapene blir mindre verdt og aksjene synker i verdi.

Denne uken har vi valgt å selge oss ut av Golden Ocean. Aksjen har, i likhet med Baltic Dry, hatt en fin stigning de siste ukene. Oppgangen er hovedsakelig drevet av Capesize-ratene på grunn av forhandlinger mellom frakter og reder. Dette vil si at det ikke trenger å ligge noen fundamentale forhold bak oppgangen. Vi tror oppgangen er en god utgang og velger å sikre gevinst.

Flere store selskaper har kommet med Q1 denne uken, deriblant Orkla. Orkla leverte 7% økning i driftsresultat fra Q1 2017, men har ikke klart å generere dette til vekst i resultatet. Resultat per aksje har følgelig hatt en nedgang på 12%. Samlet sett var det et kvartal under forventningene og aksjen har hatt en tung dag på børsen. Vi har tro på at dette er en overreaksjon og velger å beholde aksjen i porteføljen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer