Gå til hovedinnhold

Månedsoppdatering oktober

Skoleduellen 2020/21 er en og en halv måned gammel og vi i Støh Kapital har plassert oss omtrent midt på tabellen. Foreløpig er vi ned 7 prosent, mens Oslo børs i samme periode er ned med cirka 4 prosent. De første kvartalsrapportene for Q3 har blitt publisert og i porteføljen venter vi flere spennende publikasjoner.

Per 27.10.2020 er det foretatt to endringer. Posisjonen i XXL ble doblet fra 7 til 14 prosent. En av de aksjene som hadde gått best for oss fram til det nye kjøpet. I etterkant av handelen har de kursen svekket seg, mulig på grunn av tro om at de gode salgstallene i friluftsavdelingen allerede er priset inn med tanke på forventningene om Q3. Etter fremleggelsen ser vi at XXL slo konsensus med 14%. Likevel var aksjen ned, antageligvis fordi investorene forventet mer enn konsensus. Vi valgte derfor å selge hele posisjonen.

Videre vurderes det å redusere posisjonen vår i bank sektoren. Historisk sett har bank-aksjer gjort det solid gjennom krisesituasjoner, men Sparebank 1 SMN er ned 5 prosent i siden starten på skoleduellen og har ligget jevnt under Oslo børs i hele år. Tro om oppgang har svekket seg litt i gruppa, også med tanke på at bank-sektoren utgjør over 30 prosent av porteføljen vår. For diversifiseringen sin del kan en redusering derfor være lurt å gjennomføre, og to mulige erstattere for Sparebank 1 SMN kan være Nordic Semiconducter eller Vistin Pharma. Selskaper fra to sektorer vi ikke er eksponert mot.

Nordic Semiconducter leverte knallgode tall for Q3 og har også ytret at utvikling står sentralt i selskapets vei videre mot å bli et «billion dollar company» innen 2024, som de har satt som mål. På den andre siden er Vistin Pharma et selskap som er vesentlig mindre, men som har hatt en sterk utvikling i omsetning det siste året. I forrige kvartal kunne de melde om et rekordhøye salgsinntekter og med gode profittmarginer har også selskapet investert tungt i nytt produksjonsanlegg som skal utvide kapasiteten betraktelig. Med andre ord, en aksje som kan være interessant å investere i før Q3 kvartalsrapport 30.november.

De resterende aksjene i porteføljen er det fortsatt optimisme rundt. Mowi, som er ned rundt 5 prosent, har opplevd nedgang blant annet på grunn av svake laksepriser. Pris per kg ligger nå på cirka 47 kr. Historisk sett når lakseprisen bunnen i tider rundt oktober på årlig basis. I tider mot og etter nyttår stiger den opp mot godt over 70 kr. Vi tenker derfor at aksjen vil hente seg greit inn igjen frem mot 2021. BWE, aksjen som har prestert dårligst per nå, har fått kjørt seg kraftig. Men selskapet venter større produksjon fremover og fundamental analyse indikerer at aksjen er underpriset. Vi har derfor tro på lysere tider fremover. Orkla og Pareto er de eneste aksjene vi har avkastning på enn så lenge. Planen er å beholde disse posisjonene fremover i tro om at kursen kan fortsette oppover. Hunter er ned rundt 5 prosent siden oppstart, men våre forventninger er prisoppgang mot nyttår på bakgrunn av høyere rater. Allikevel har vi blitt litt mer pessimistiske fordi det har vært vanskelig å finne substans i endringene i aksjekursen. Aksjen er også blant de mest populære i konkurransen som gjør det vanskeligere å tjene relativt til andre konkurrenter.

Alt i alt en litt svak start på skoleduellen for Støh Kapital sin del. Ønske er å revansjere en skuffende plassering fra fjoråret. Selv om det er et stykke opp til de ledende aksjegruppene, har vi fortsatt tro på vår langsiktige plan. Vi krysser fingrene videre og ønsker de andre aksjeklubbene lykke til videre i konkurransen.

Ulrik Auby på vegne av Støh Kapital

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer