Gå til hovedinnhold

Ellevill corona-trading blant profesjonelle aktører

Våre trader-kunder omsatte finansielle instrumenter for 10 milliarder kroner i mars. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 25 000 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 10 milliarder sto aksjer for 7,3 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter på over 2,7 milliarder kroner.

Den mest handlede aksjen var Oasmia Pharmaceutical AB, som ble omsatt for 1,9 milliarder kroner i løpet av mars måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i Equinor og Nel, som har blitt handlet for henholdsvis over 797 og 735 millioner kroner.

– Selv om mars måned har vært rene sorgen for den langsiktige investor, har aktive tradere hatt fantastiske arbeidsforhold i mars måned. Med svingninger på opp mot 10 prosent på verdens indekser intradag, har det bydd på enorme muligheter om man er aktiv trader, forteller investeringsøkonom Mads Johannesen.

-Dette ser vi helt soleklart på omsetningen, som er skyhøyt over snittet for vanlige måneder, fortsetter Johannesen.

Mars måned har vært preget av ekstremt høy aktivitet i yndede «tradingaksjer» som Nel og Equinor og Investeringsøkonomen forteller om uvanlig høye volumer i spesifikke aksjer.

– Oasmia Pharmaceutical AB har i løpet av måneden året steget over 70 prosent i lys av positive nyheter fra selskapet. Grunnen til denne voldsomme økningen er deres nylig signerte strategiske partnerskapsavtale for kommersialisering av medisinen Apealea, med en forhåndsbetaling på 20 millioner dollar og potensielle inntekter opp mot 670 millioner dollar i fremtiden, dette har virkelig gjort at aksjen har skutt fart og er den mest handlede aksjen denne måneden, sier Johannesen.

– Når det gjelder NEL og Equinor har disse selskapene svingt voldsomt fra dag til dag og det har vært gode muligheter for å tjene penger både på opp og nedsiden i disse aksjene i løpet av mars måned.

Sikringsprodukter er brennhett i et fallende marked

I Johannesen ser også en økende aktivitet i såkalte «sikringsprodukter» som er blitt handlet langt mer enn før.

– Vi ser at i løpet av mars måned at såkalte «hedging» produkter har blitt flittig handlet blant våre kunder, dette viser at stadig flere kunder er opptatt av å kunne «sikre» seg i perioder stor markedsuro. Tilgjengeligheten av disse produktene har blitt så god at vi ser en stadig økende trend på at både profesjonelle og privatpersoner handler disse, avslutter Johannesen.

Omsatt verdipapirOmsatt i Norske Kroner
Oasmia Pharmaceutical AB1 947 473 988
EQUINOR ASA797 939 291
NEL735 678 469
DNB437 786 216
Aker BP363 345 354
XACT OBX Bear (derivat)362 079 811
TGS NOPEC ASA296 954 703
Frontline267 987 727
Norwegian Air Shuttle228 154 323
Norsk Hydro184 877 037

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer