Børsgruppen NMBU – Black Friday og Cyber Monday

Frykten for at lavere økonomisk vekst og økt produksjon innen olje har påvirket markedet betydelig de siste ukene. Vi ser også at amerikanske indekser har falt tilbake til fjorårets nivå. Det betyr at oppgangen fra 2018 allerede er blåst bort. I tillegg til dette har nesten all oppgang på Oslo Børs forsvunnet og børsen er oppe smålig 2.79 % hittil i år per 23.11. Oljeprisen har også vært på det laveste i år denne uken siden oktober i fjor, noe vi i Skoleduellen spesielt har lagt merke til. Vi som mange andre ser frem mot 6. desember der OPEC og dets allierte skal møtes for å diskutere oljemarkedet.

Porteføljeoppdatering

En ny og brutal uke avsluttet med en røff Black Friday er over for investorer på Oslo Børs. “Heldigvis” for Børsgruppen NMBU er vi ikke eksponert like mye mot olje. I motsetning til flere andre lag har vi kun Equinor i vår portefølje. Likevel har denne posten hatt en klar negativ innvirkning på vår portefølje da den utgjør 15,5 % og er ned nesten 11 % siden kjøp. I motsatt ende har Solon Eiendom hatt en knalluke med en oppside på cirka 8 % etter en emisjon og innsidekjøp av styremedlem på 31 kr. Dette indikerer viktigheten av en diversifisert portefølje.

Slik så vår portefølje ut per 23.11

Porteføljeendringer

Vi har ikke gjort noen endringer i porteføljen etter vårt siste kjøp av Hunter Group, som vi annonserte forrige uke. Det vi derimot har gjort er å se gjennom våre ulike posisjoner og nye muligheter for omrokkeringer. B2Holding er et selskap og en posisjon vi solgte oss ned fra tidligere i år og som har fått ganske greit med juling i 2018. Dette er en posisjon vi tenker på å kvitte oss helt med grunnet allerede overeksponering rettet mot finansforetak. B2H presenterer kvartalstall for tredje kvartal videre fulgt av kapitalmarkedsdag førstkommende onsdag 28.11. Grunnet dette velger vi å se hvordan kursutviklingen mot denne dagen går før vi tar noen beslutninger om et eventuelt salg.

Ved et eventuelt salg åpner det seg som sagt nye muligheter for å investere i andre selskaper. Et selskap vi har sett nærmere på de siste ukene er Kongsberg Gruppen. Kongsberg Gruppen er et internasjonalt teknologiselskap med hovedfokus rundt maritim elektronikk og systemer, samt utvikling og produksjon av forsvars- og romfartsprodukter. Deres virksomhet er konsentrert rundt to forretningsområder: Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace. Vi ser en svært attraktiv pris på dette selskapet i dag etter et kraftig kursfall de siste månedene. Et mer omfattende innlegg om KOG vil komme dersom vi velger å kjøpe.

Cyber Monday på børsen

Vi ønsker derfor alle skolelag lykke til videre og kanskje er dette tiden for å gjøre et Cyber Monday-kupp på børsen i dag? Hvem vet?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer