Opp

Aksjesparekonto for mindreårige

Aksjesparekonto for deg under 18 år

Om du er foresatt og ønsker å spare til barna dine eller om du som ungdom ønsker å investere på egenhånd kan du nå gjøre dette med en aksjesparekonto. Kontoen forvaltes med fullmakt frem til barnet fyller 18 år. 

Du velger selv hvilke fond eller aksjer pengene skal stå i og hvor store beløp du vil spare. Over tid kan små beløp vokse seg store.

Start sparingen tidlig

  • Egen konto for mindreårige
  • Små beløp vokser seg store over tid
  • Invester i aksjer og fond


Bli kunde

Lønnsom sparing

Start sparingen tidlig og øk avkastningen din på sikt

Start regelmessig sparing i aksjer og fond

For barn og unge, som har lang sparehorisont, har aksje- og fondssparing vist seg å være det beste alternativet. Sammenlignet med en vanlig sparekonto er risikoen høyere på aksje- og fondsmarkedet, men over tid vil forventet avkastning være betraktelig høyere.

En spareavtale på små faste beløp, kan over tid bli mye penger. Lag en spareavtale i fond, så går sparingen automatisk hver måned.

Rosa sparegris

En krone her, og en krone der..

Hvem sitt navn burde kontoen stå i?

Dette bør du sette deg inn i før du starter sparing til barn.

Overformynderi, Lånekassen og formuesskatt

Når du skal spare til en som er under 18 er det noen ting det kan være smart å tenke over. For eksempel vil en under 18 år med for høy formue få vanskeligheter med rett til stipend under utdanning.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.