Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 7 – 2024 #SCATC

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 7 – 2024 #SCATC

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Scatec, som er blant ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Webinar 14. februar: Hvordan kan makrosyn kombineres med teknisk analyse? Vi ser på hvordan et top-down-makrosyn kan kombineres med teknisk analyse. Hvordan kan man posisjonere seg i aksjer og sektorer over landegrenser? Les mer og meld deg på her!

Morgenrapport 12. februar

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1240 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 2.5 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs har utløst salgssignal fra en toppformasjon, en rektangelformasjon og brutt ned gjennom den horisontale støtten rundt 1250 poeng. En videre svak utvikling indikeres. To positive faktorer er imidlertid trenden, som fortsatt er stigende på mellomlang til lang sikt, og støtten rundt 1225 poeng.

Investtechs langsiktige optimismeindeks (hausseindeks) ligger på 54 prosent, mens den kortsiktige ligger på 41 prosent. Hausseindeksene indikerer at det nå er rundt likevekt mellom optimister og pessimister blant både de langsiktige og kortsiktige investorene på Oslo Børs.

Det er lav aktivitet fra innsiderne nå i forkant av årsoppgjøret. De innsiderne som har handlet i det siste, er imidlertid overveiende positive. Siste måned er det meldt 30 kjøp og 2 salg fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere på Oslo Børs. Det gir en kjøpsandel på høye 94 prosent. Vi forventer gradvis økende aktivitet fra innsiderne de kommende ukene.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Scatec

Scatec er en av de store taperaksjene på Oslo Børs om vi ser tre år tilbake i tid. Siden da har aksjen ligget i en fallende trend mesteparten av tiden, og kursen har falt over 80 prosent. Den fallende trenden er imidlertid nå brutt. På mellomlang sikt er bildet nøytralt, mens aksjen har etablert en stigende trend på kort sikt. Dette kan indikere at aksjen er i ferd med å vende opp også på lengre sikt.
Et annet forhold som taler til aksjens fordel, er volumbalansen. De siste månedene har aksjen stort sett steget på økende volum, mens den har reagert tilbake på avtakende volum. Det indikerer at kjøperne er aggressive og vil fort inn, mens selgerne er passive, og styrker aksjen. Aksjen er dessuten positiv på innsidehandler etter kjøp fra to styremedlemmer i november og desember i fjor. Det indikerer at Scatec er fundamentalt billig.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer