Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 47 – 2021 #MOWI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 47 – 2021#MOWI

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Mowi, som ligger i den norske Modellporteføljen. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 22. november

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1223 poeng, noe som er en oppgang på 0.2 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 0.9 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og det er ingen motstand i det tekniske kursdiagrammet. Dette viser at investorene stadig har gått oppover i pris for å kjøpe seg inn på børsen, indikerer en god økonomisk utvikling for de børsnoterte selskapene, og signaliserer videre oppgang. Ved reaksjoner tilbake er det støtte rundt 1140 poeng, seks-syv prosent ned.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser ligger på henholdsvis 56 og 59 poeng. De indikerer at det er en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Den siste måneden er det meldt 148 handler fra innsiderne på Oslo Børs, og kjøpsandelen er på 83 prosent. Det er på linje med gjennomsnittet for det siste året, og direktører, styremedlemmer og andre innsiderne signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Sesongmessig var januar tidligere en meget sterk måned. Slik har det ikke vært de siste ti årene, men bare en liten snittoppgang på 0,4 prosent. Da har november og desember vært sterkere måneder, med oppgang på 1,4 og 0,9 prosent. Samlet svinger børsen sterkt fra år til år, og det er ikke signifikante forskjeller mellom månedene. Sesongmessig prediksjon fram til mai neste år, tilsier en oppgang på 5,0 prosent, men signifikansnivået for at det blir større enn null er bare på litt over ett standardavvik, så forholdet vektlegges lavt.

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar. Slik var det forrige nyttår.

Vi vet selvsagt ikke når nyttårseffekten kommer i år, og ikke engang om den kommer. Statistikken og Investtechs erfaringer fra tidligere år tilsier imidlertid at det er gunstig å sitte i småselskaper, og gjerne av den volatile sorten, i desember og tidlig i januar.

Statistisk anses det nøytralt mellom stabile aksjer og risikable aksjer i perioden fra cirka midten av november til cirka 15. desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden. Eventuelle tilpasninger til potensielle nyttårseffekter anbefales gjort mellom cirka 15. november og 15. desember.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Mowi

Mowi viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Kursen har reagert tilbake etter et mulig falskt brudd på en rektangelformasjon. Etablert notering over 240 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal.Aksjen tester støtten ved cirka 232 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 232 kroner vil utløse et salgssignal.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer