Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 39 – 2022 #GJF

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 39 – 2022 #GJF

Oslo Børs og Københavns Fondsbørs har gitt salgssignal fra en rektangelformasjon. Gjensidige blir i modellporteføljen og balanserer risikoen. S&P 500 tester støtte, mens Stockholmsbørsen ligger i en fallende trend. Dette er noe av det du kan se i ukens WebTV.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 26. september

Markedet falt kraftig fredag, og Hovedindeksen endte på 1112 poeng etter en nedgang på 4 prosent. Forrige gang indeksen falt like kraftig var 23. mars 2020, da den var ned 4.9 prosent. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 5.4 prosent. Den siste måneden har indeksen falt hele 13 prosent.

Indeksen brøt ned gjennom støtten ved 1139 poeng i en rektangelformasjon. Dette utløste et salgssignal på økende volum. Videre nedgang til 1028 poeng i løpet av åtte måneder indikeres.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har falt tilbake de siste ukene og ligger på 17 poeng, mens den langsiktige hausseindeksen ligger på 28 poeng. Det er de laveste nivåene siden opphentingen i etterkant av koronakrakket i 2020, men er fremdeles et stykke unna kritisk nivå på 10 poeng. Hausseindeksene indikerer nå at det er en klar overvekt av pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Så lave hausseverdier som nå, viser at det er langt flere aksjer med tekniske salgssignaler enn kjøpssignaler. En slik situasjon gjør stock-picking vanskeligere enn vanlig, men samtidig viktigere, siden det er lett å treffe negative aksjer (som det er så mange av) om man plukker ukritisk og bredt.

Innsiderne er fremdeles aktive og overveiende positive. Det indikerer at de er positive til selskapene de er direktører for, eller har styreverv i, og ser på de siste ukers kursfall som en god anledning til å få kjøpt billige aksjer. Siste måned er det meldt 166 handler, med en kjøpsandel på 89 prosent. De aller fleste innsidere som handler, er dermed positive på eget selskaps vegne.

Det er fortsatt en situasjon med høyere volatilitet i markedet. I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett å trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring er en av de mest stabile aksjene på Oslo Børs, og er sammen med Telenor, Orkla og DNB den eneste av de store selskapene med månedlige svingninger under ti prosent. Aksjen kan dermed bidra til å redusere risiko i en portefølje. Fra diagrammet med full historikk ser vi at Gjensidige stort sett har vært stigende hele tiden siden selskapet gikk på børs i slutten av 2010. Aksjen ligger i en svakt stigende trendkanal også på mellomlang sikt. Det indikerer at kjøpsinteressen i markedet er økende, og tilsier en videre kursoppgang.


På kort sikt har aksjen svekket seg, og så vidt brutt ned under støtten rundt 200 kroner. Den anses ikke positiv på kort sikt, men beholdes likevel i porteføljen. Det er små marginer, og ved et par dagers oppgang, vil aksjen igjen kunne bli klart positiv på kort sikt. Gjensidige er positiv på innsidehandler etter til sammen seks kjøp i år, inkludert fra CEO, CFO, CIO og to styremedlemmer, på kursen nær dagens nivå. Det indikerer at aksjen er fundamentalt billig. Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Klikk her for mer informasjon >>

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer