Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 38 – 2021 #AKSO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 38 – 2021#AKSO

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Aker Solutions, som ligger i den norske modellporteføljen. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, før vi avslutter sendingen med en oppsummering av Investtechs aksjeskole. Her ser vi på 25 års erfaring med forskning og analyser komprimert ned på 10 minutter!

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 20. september

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1141 poeng, noe som er en nedgang på 0.7 prosent. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 0.9 prosent. Den stigende trendkanalen på mellomlang sikt er brutt. I første omgang indikeres nå en mer sidelengs utvikling. Det er motstand rundt 1165 poeng. Ved ytterligere reaksjoner tilbake, er det støtte ved 1132 poeng på kort sikt.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser ligger på 53-56 poeng. Begge har steget svakt de siste par månedene og indikerer at det er en liten overvekt av optimister på Oslo Børs på både kort og lang sikt.

Aktiviteten blant innsiderne på Oslo Børs har tatt seg kraftig opp etter sommerferien og Q2-rapporteringen, og den siste måneden er det meldt 169 handler. Kjøpsandelen er på 84 prosent, så mange styremedlemmer, direktører og andre innsidere signaliserer sterk tro på kursoppgang i egne selskaper.

Småselskaperhar i gjennomsnitt gjort det svakt i perioden august til oktober. Forskjellene mot de andre månedene av året er ikke større enn at det ligger innenfor statistiske usikkerhetsmarginer, men det er likevel et svakt negativt moment.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden, men nå å ha en større andel av store selskaper i porteføljen enn ellers i året.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Aker Solutions

Aker Solutions ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range.Aksjen tester motstanden ved cirka 17.70 kroner. Dette kan gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 17.70 kroner vil utløse et kjøpssignal.RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt. Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Analysen er automatisk og upåvirket av dette.Klikk her for mer informasjon >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer