Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 36 – 2023 #TEL

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 36 – 2023 #TEL

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Telenor, som gikk inn i Investtechs norske modellportefølje på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 4. september

Det ble en positiv utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1266 poeng, noe som er en oppgang på 0.8 prosent. Indeksen har ikke vært høyere siden august 2022. Uken som helhet ga en oppgang på 2.7 prosent. Dette var den sjette dag på rad indeksen steg.

Hovedindeksen ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt. Gjentatte ganger har den imidlertid toppet ut mellom 1257 og 1287 poeng, ikke langt over dagens nivå. Investorene har sett at børsen da har vært dyr, og det er nå motstand på de nivåene. Tilsvarende har børsen flere ganger bunnet ut mellom 1142 og 1185 poeng, der det nå er støtte. En svakt stigende eller sidelengs utvikling indikeres videre.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 45 poeng og den langsiktige er på 46 poeng. Det indikerer at det er jevnt mellom optimistiske og pessimistiske investorer på Oslo børs på kort og lang sikt.

Det er meldt 72 handler fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere siste måned. Aktiviteten hos innsiderne er på vei opp etter sommerferien og perioden med andrekvartalsrapportering. De foregående par årene har aktiviteten omtrent tredoblet seg fra midt i august og en måned fram i tid, og vi forventer økende aktivitet de kommende ukene. Innsiderne som handler, er overveiende positive. Kjøpsandelen for handler gjort siste måned er 79 prosent.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Telenor

Kjøperne i Telenor har de siste dagene gått stadig oppover i pris for å komme seg inn i aksjen. Det kortsiktige momentumet er sterkt positivt og det er nylig utløst kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Signalene indikerer en økende optimisme i markedet og at aksjen innleder en stigende trend på kort sikt. Det er støtte ved 112 kroner, bare et par prosent ned, mens vi må nesten ti prosent opp, til 124 kroner, for å finne motstand. Oppside i forhold til nedside anses gunstig. Med bare ni prosent gjennomsnittlige månedlige kurssvingninger og høy likviditet med over 100 millioner kroner omsatt per dag, anses risikoen i Telenor lav. Telenor er svakt positiv på innsidehandler etter at styreleder Jens Petter Olsen i mai kjøpte seg opp for 4,6 millioner kroner.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer