Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 26 – 2023 #SIOFF

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 26 – 2023 #SIOFF

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Siem Offshore, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 26. juni

Det ble en negativ utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1194 poeng, noe som er en nedgang på 1.2 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 4.2 prosent.

Oslo Børs viser en sidelengs utvikling mellom støtte ved 1140 poeng og motstand ved 1284 poeng på mellomlang sikt. Et langsiktig kjøpssignal vil utløses hvis indeksen bryter opp gjennom 1284-1287 poeng, mens det er negativt om den skulle falle under 1140-nivået.

Den kortsiktige hausseindeksen, som anses å være et godt bilde på optimistandelen blant kortsiktige investorer, er på 40 poeng. Indeksen indikerer dermed en overvekt pessimister blant de kortsiktige investorene. Den langsiktige haussen er på 46 poeng og indikerer en liten overvekt av pessimister også blant de langsiktige investorene.

Aktiviteten hos innsiderne er omtrent som normalt, med 99 handler siste måned. Kjøpsandelen er hele 92 prosent og vitner om stor optimisme hos mange direktører og styremedlemmer på vegne av egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av seniorforsker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Siem Offshore

Siem Offshore ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 18.60 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer