Gå til hovedinnhold

Utnytt svingningene i resultatsesongen

Års- og kvartalsrapporter nesten hver dag i februar

Denne uken satt resultatsesongen i gang for alvor på Oslo Børs, og forøvrig resten av verden.

I forbindelse med tallslippene får man ofte se store bevegelser i enkeltaksjer, både den ene og andre veien. For de tradingorienterte betyr disse svingningene muligheter. Store bevegelser i enkeltaksjer fra den ene dagen til den andre preger ukene fremover.

Se finanskalenderen til Oslo Børs her

Med børsnoterte produkter fra Nordnet Markets kan du ta spekulative «bets» enkelt og kurtasjefritt. Produktet Bull & Bear egner seg godt til nettopp kortsiktige investeringer.
Med dette produktet kan du eksponere deg med en effekten av opp til 3 ganger de dagligebevegelsene i den underliggende aksjen (3Xgearing).

Sorter på aktivaklasse «Aksjer» i valuta «NOK» og du vil f.eks få frem valgmulighetene på Oslo Børs. Velger du «SEK» som valuta får du opp produkter med aksjer notert på den svenske børsen osv.

Les mer om Bull & Bear og børsnoterte produkter på Nordnet Markets her

Spekuler i både oppgang og nedgang

Du trenger nødvendigvis ikke tro på at et selskap skal gå opp på gode resultater. Du kan også spekulere i at selskapet leverer dårlige tall, eller at gode tall allerede er bakt inn i kursen og dermed gjør at aksjen faller på rapporteringen.
Med Bear- eller Short-produkter kan du tjene penger på fall i kursene.
Det er både billigere, enklere og innebærer mindre risiko å shorte med børsnoterte produkter. I tradisjonell shorthandel av enkeltaksjer er det ofte høye kostnader og det i teorien er ubegrenset hvor mye du kan tape. Med innebygget stop loss risikerer du aldri å tape mer enn innskutt beløp i produktene på Nordnet Markets.

Eier du en aksje du er usikker på om vil levere et bra resultat, kan du også dempe eller utjevne et kursfall ved å kjøpe et bearprodukt med en aksje du eier fra før.

Kurtasjefritt, men ikke helt kostnadsfritt

Produktene på Nordnet Markets handles kurtasjefritt. Det vil si, du betaler ikke et prosentvis beløp av ordren eller et minimumsbeløp, som med aksjer.
Kostnadene ligger i at du betaler litt mer enn verdien på den underliggende tilsier når du kjøper og du får litt mindre betalt i forhold til prisen på underliggende når du selger. Dette kalles «Spread» og er avstanden mellom kjøp- og salgskurs.
I tillegg betaler du for den innebygde belåningen. Kostnaden trekkes av prisen til produktet, det vil da gjøre at produktet av naturlige årsaker vil miste verdi over tid.

Forstå hvordan produktene fungerer før du handler!

For å handle børsnoterte produkter må du i gjennom en hensiktsmessighetstest før du kan begynne å handle.
Produkter med innebygget gearing betyr høy risiko og det er spesielt viktig at du forstår hvordan de fungerer.

Se opplæringsvideoer med produktene i Nordnet Markets her 

Hør også siste episode #pengepodden hvor Anders og Tom diskuterer resultatsesongen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
26.01.2018 20:34

Når kommer minifutures? Det er overlegent bull/bear.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
30.01.2018 08:47

Hei Robin,
Vi jobber med en løsning og bør være på plass i løpet av Q1/Q2.
/Stian