Ukesrapport (UKE 16) – Børsgruppen Aktie

Generelt:
Forrige uke var en relativ god uke for porteføljen vår. Vi har hentet opp noe av tapet siden sist, og har nå kun 2 posisjoner i rødt. Resultatsesongen har åpenbart vært med på å dempe volatiliteten i markedene etter flere måneder med turbulens. Dette skyldes de sterke vekstratene, og positive resultater fra selskapene som så langt har rapportert resultater

AAPL:
Sist uke har APPLE (AAPL) skrapet vekk 60 Milliarder USD fra selskapets markedsverdi. Mye av dette skyldes Taiwan Semiconductors (TSM) fall på 5%. Apple representerer rundt 20 % av omsetningen til mikrochip produsenten, og markedene svarte med å sende tech-giganten ned 2,5 %. På fredag trimmet Morgan Stanley (MS) også salgsforventingene deres til 34 millioner telefoner solgt i Q1, noe som er 20 % lavere enn konsensus, dette førte til at aksjen falt med ytterligere 4 %.

Med tykke marginer, 280 Milliarder USD i kontanter og en svært lojal kundebase mener vi dog ikke at dette fallet er så betydelig når det kommer til selskapets iboende verdi. Selskapets siste rapport viste at iPhone X var den mest populære telefon ledende opp til siste kvartalsrapport. Vi mener at en svak nedkjøling i etterspørselen av iPhone X – i siste periode – ikke er sterke nok grunner til å slette 60 Milliarder USD fra markedsverdien. Selskapet er svært profitabelt, og handles kun på en P/E rundt 16. Ut fra våre forutsetninger, og utmålinger er selskapet fortsatt på linje med våre forventinger og vi velger derfor å fortsette å holde aksjen.

www.borsgruppen.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer