Gå til hovedinnhold

Ukeskommentar UKE 41

Vi startet denne uken med publisering av forslag til statsbudsjett 2019. I forrige uke solgte vi Veidekke med bakgrunn i at den hadde hatt en solid økning de siste månedene og risikoen for nedgang var blitt for høy. Derimot i det nye statsbudsjettet er det lagt opp til store investeringer i samferdsel og vi vil fremover se på solide entreprenører som lykkes med å treffe på anbudene. Dette er da interessant for vår skoleportefølje som har en lang tidshorisont. Videre er det verdt å ta opp tråden der vi sluttet forrige kommentar, Norsk Hydro. Det har vært stor usikkerhet i mange måneder på hvordan situasjonen med Alunorte anlegget ville utvikle seg. I første omgang ble hele anlegget stengt og kursen gikk ned over 10% noe som førte til at vi solgte aksjen da den næmet seg 40kr grensen. Det ble deretter noen dager senere meldt at NHY igjen hadde fått tillatelse til å kjøre anlegget på 50 %, samt at de ventet en endelig godkjennelse som ga de en relativt grei rekyl, noe vi ikke hadde forventet. Vi velger foreløpig å ikke gjøre noe nytt kjøp.

På en annen side har Oljeprisen vært stabil på rundt 80-85 dollar i det siste. Vi registrerer at IMF har senket sin vekstprognose for verdensøkonomien med 40 % og forventer at oljeprisen vil reagere negativt på dette. På veldig kort sikt er prisen støttet av en nedstenging på 40 % i Mexicogolfen etter orkanen Michael. Subsea 7(SUBC) gikk ned 7 % forrige uke, men har hentet seg opp 3,5 % igjen og vi forventer at dette fortsetter. Rykter om nye store kontrakter (ref. EPCI kontrakt i Ghana på mellom 50-150 millioner dollar.) samt meldingen om at Barclays øker kursmålet på SUBC fra 140 til 185 kr er positive drivere. Vi ser også god oppside i Yara fremover. En veldig god vekst i Yara produktet AdBlue, som fungerer som en “dieselrens”, tror vi kan ha en positiv innvirkning i Q3 rapporten neste uke. Vi ser også en oppside hos selskapet dersom den iranske urea eksporten skulle minskes på bakgrunn av de amerikanske sanksjonene. Etter en relativt dårlig uke med Elkem som synderbukken velger vi fortsatt å la denne stå i porteføljen med samme begrunnelse som fra forrige uke. Selskapet er billig priset på P/E og ser fundamentalt veldig bra ut. Det er også det selskapet på Oslo-børs som har hatt størst økning i estimatene. Dette er et selskap vi har tro på, og velger derfor å sitte i aksjen gjennom denne “nedturen”.

Vi retter oss nå fremover med store forhåpninger for avdekkingen av Q3 rapportene til Scatec og Yara.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer