Gå til hovedinnhold

Tankene bak vår Vistin Pharma handel

Vi har sett på Vistin Pharma over en lengre periode. Tanken bak er at for få rederi har valgt å installere scrubbers, og at de dermed vil gå over til å bruke drivstoff med lavere svovelinnhold, såkalt marine gas oil (MGO). Hvis det skjer, er det rimelig å forvente at prisen på MGO vil stige mens prisen på vanlig “bunker oil” vil falle. Vistin har posisjonert seg mot dette, ved å inngå et veddemål på at prisforskjellen mellom MGO og vanlig bunker oil skal øke (ICE low sulphur Gasoil» og «Sing380»).

Vi har erfart at det er vanskelig å finne tall og priser på de forskjellige drivstoff-typene. Derfor forventet vi ikke at Vistin-aksjen skulle røre på seg før selskapet (forhåpentligvis) skulle omtale det på Q1 presentasjonen som var i dag. Etter å ha sett en økende etterspørsel etter MGO i de største havnene verden over, følte vi oss sikre på at veddemålet hadde begynt å gå i riktig retning. Derfor lastet vi opp med Vistin-aksjer dagen før Q1-presentasjonen. Det viste seg at det urealiserte tapet på over 100 millioner kr hadde sunket til under 80 millioner kr. Det at prisutviklingen har snudd og at de endelig tjener penger på dette, tolket markedet bra og sendte Vistin-aksjen krqaftig opp.

På grunn av at skoleduellen nærmer seg slutten valgte vi å sikre gevinst allerede i dag og solgte alle våre aksjer i Vistin Pharma med en gevinst på nesten 8%.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer