Svak oppgang i vente. Trippelrekord på Wall Street fredag. Svake impulser fra Asia mandag

Månedens viktigste tall, de amerikanske jobbtallene (Non farm payrolls) kom inn på den svake siden fredag, men investorene lot seg ikke skremme. De tre viktigste indeksene, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq indeksen, steg alle til ny all-time high,

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,8 prosent i snitt i fredag.

Månedens viktigste tall, de amerikanske jobbtallene (Non farm payrolls) kom inn på den svake siden fredag, men investorene lot seg ikke skremme. De tre viktigste indeksene, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq indeksen, steg alle til ny all-time high, godt hjulpet av bevegelser i forhandlingen om en ny krisepakke. De fleste investorer håper og tror at politikerne omsider vil komme til enighet om en stimulansepakke, spesielt i lys av den svake jobbrapporten for november.

Occidental Petroleum (+13,4%), et av de store oljeselskapene som har slitt mest inneværende år, toppet vinnerlisten blant S&P 500 selskapene. Selskapet har en anstrengt balanse etter gigantoppkjøpet av Anadarko i 2019, noe de har blitt straffet hardt for i Covid-19 pandemien. Blant selskapene på Nasdaq indeksen så var det DocuSign (+5,3%) som utmerket seg mest, sammen med Qualcomm (+5,1%). DocuSign steg etter at selskapet oppjusterte forventningene til fremtidig inntjening.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,9 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske investorene lot seg ikke inspirere av fredagens rekordnoteringer på Wall Street, da de sendte indeksene i regionen ned mandag. Hang Seng indeksen i Hong Kong falt for øvrig mest, men utviklingen i Kina og Japan var også svak. Det skal for øvrig sies at børsutviklingen i Asia ikke har fulgt den i USA og Europa de siste månedene, mye på grunn av at smittesituasjonen har vært vesentlig bedre i Asia enn i resten av verden. Over tid derimot, følger de ulike regionene hverandre tettere.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 49,1 dollar per fat, uendret fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,81, mens 30-års renten i USA ligger på 1,71 prosent.

Oljeprisen har kommet noe ned fra nivåene før helgen. Stigende smittetall, samt sykehusinnleggelser grunnet Covid-19 har gjort aktørene engstelige. Smittesituasjonen i både USA og Europa har til gode å komme under kontroll, noe som har ført til ytterligere nedstengninger av økonomier/regioner. Disse nedstengningene har betydelig negativ effekt på blant annet oljeetterspørselen, på kort sikt. På lengre sikt derimot, er det ventet at Covid-19 vaksinene, vil forbedre situasjonen betydelig. Investorenes tro på fremtiden er synlig også i obligasjonsmarkedet. De lange rentene i USA har steget markert etter de positive vaksinenyhetene fra forrige måned.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer