Gå til hovedinnhold

Slik vant studentene i Børsgruppen Nord årets Skoleduell

Med en avkastning på hele 22,33 % tok aksjeplukkerne fra Børsgruppen Nord (Nord Universitet) en suveren seier i årets Skoleduell. I samme periode endte hovedindeksen ned 6 %, og kun 3 av totalt 14 skolegrupper gikk i pluss.

Den første uken i april rykket Børsgruppen Nord klart i fra resten av konkurrentene med en avkastning på 17,22 % på én uke. De påfølgende ukene økte denne ledelsen ytterligere, før de sikret seieren inn mot slutten av konkurransen ved flittig bruk av stop loss.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer fra midten av september til slutten av mai.

Investeringsstrategi

Alle medlemmene i Børsgruppen Nord har muligheten til å pitche aksje-caser fortløpende gjennom året.

– Vi har en case-basert tilnærming til hver enkelt aksje, hvor medlemmene pitcher inn aksjer til resten av gruppen. Deretter gjennomfører vi en avstemning hvor vi beslutter hvilke aksjer som skal inn/ut av porteføljen.

Utover i konkurransen tok Børsgruppen Nord stadig mer risiko, og gjorde en skikkelig kule på Scanship.

– Vi startet med en strategi om å ha fire til fem relativt lite volatile aksjer og en til to volatile aksjer med stor oppside/nedside. Etter hvert som konkurransen utfoldet seg så tok vi mer og mer risiko. Vi traff veldig godt på Scanship Holding, en aksje som vi hadde helt fra start, som mer enn doblet seg i perioden vi hadde den i porteføljen vår.

Det var også andre forholdsvis volatile selskaper som bidro til å ytterligere øke forspranget Børsgruppen Nord hadde til de andre aksjegruppene, før de mot slutten sikret gevinst.

NEL, Elkem og Frontline utgjorde aksjene med høy risiko som presterte bra med henholdsvis 42 %, 21 % og 23 % avkastning. Etter hvert som konkurransen nærmet seg slutten brukte vi stop loss-funksjonen på Nordnet flittig for å sikre oss mot kursfall i de mest volatile aksjene.

Porteføljeutviklingen 14. september – 31. mai

Markedet fremover

Medlemmene i Børsgruppen Nord legger ikke skjul på at de er bekymret for sentralbankenes bruk av kvantitative lettelser, og er usikre på hvilke virkemidler man har å spille på hvis en ny krise inntreffer.

– Slik vi ser det er vi inne i en veldig spennende periode. Sentralbankene har over en lengre tid drevet med kvantitative lettelser og satt rentene ned til rekordlave nivåer. Dette har ført til en inflasjon i blant annet aksjer og eiendom. Det store spørsmålet blir hvor lenge dette kan vare og hvilke midler sentralbankene kan ta i bruk i den neste finanskrisen, når og hvis den skulle oppstå.

Til tross for disse uromomentene er medlemmene i børsgruppen optimistiske til aksjer og investeringer på lang sikt.

– Alle i Børsgruppen Nord har vært eller er investert i aksjer. Investeringsstrategien til våre medlemmer er veldig variert. De fleste er langsiktige når det kommer til sine investeringer, men vi har også en og annen som faktisk har hatt suksess over en periode med å trade i ett kort tidsrom.

Fra venstre: Håkon Larsen, Chris Kristiansen, Lars Simones, Lars Henrik Hafstad Karlsson, Lars Kallevik

Hør #pengepodden-episoden med gjengen:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer