Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Voldsom rekyl for Aksjegruppen OsloMet

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 22. oktober.

En opptur på 4,1 prosent gir Aksjegruppen OsloMet både den ukentlige og foreløpige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

Aksjegruppen OsloMet gjorde det klart best i forrige uke, med en avkastning på 4,1 prosent. Så langt i denne runden ligger studentene 2,7 prosentpoeng foran analytikerporteføljen og 4,1 prosentpoeng foran Børsgruppen UiS (Universitetet i Stavanger).

Den solide meravkastningen skyldtes hovedsakelig Magseis og Flex LNG, som var opp med 7-9 prosent i løpet av uken.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Kjøpte etter kursfall

OsloMet dro nytte av børsfallet ved å investere mer i DNO og Flex LNG, og begge aksjene har siden steget kraftig.

«Vi er fornøyd med timingen vi gjorde der», erklærer Borgen.

«Vi har fortsatt 14.000 kroner igjen i kontanter, men lar dette ligge og venter på nye kjøpsmuligheter eller flere interessante investeringscase».

Flex LNG handlet nylig fem LNG-nybygg fra Geveran Trading, trolig på gode vilkår. I tillegg har ratene steget mye, og en rekke meglerhus har hevet aksjens kursmål.

«Grusomt billig» Elkem

Også Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) har tjent godt på Flex LNG.

«Vi ser ingen skjær i sjøen med det første og forventer at ratene skal økes ytterligere i de kommende månedene», hevder gruppen på Nordnets blogg.

«Ifølge DNB kan ratene gå så langt som til 250.000 dollar, dersom skipene skal lukke arbitrasjen mellom LNG-prisene i USA og Asia».

UiA-laget tapte derimot på sin investering i Elkem, som de nå mener er «grusomt billig».

«Vi finner få aksjer på Oslo Børs mer attraktive enn denne juvelen», erklærer studentene.

De påpeker at konsernsjef Helge Aasen er optimistisk og tror kvartalsrapporten som fremlegges 24. oktober kan bli hyggelig.

Satser på Scatec Solar

Også STØH Kapital (Trondheim Økonomiske Høgskole) synes Elkem har gode forutsetninger for å gjøre det bra og at kursen har falt for mye i den seneste tiden. Ifølge SpareBank 1 Markets kan tallene for tredje kvartal gi en etterlengtet oppgang for aksjen.

STØH-laget fokuserte dessuten på Scatec Solar, som steg med over 8 prosent i forrige uke.

En årsak til den kraftige oppgangen var en rapport fra Kepler Cheuvreux. Meglerhuset jekket opp sitt kursmål og ser nå en oppside på 50-60 prosent frem mot 2020-2021.

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 22. oktober, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer