Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Studentene slår markedet

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 28. januar

I forrige uke leverte 10 av de 14 studentgruppene i Nordnets porteføljekonkurranse meravkastning, mens analytikernes favorittaksjer gjorde det desidert verst.

Etter flere gode uker, pekte pilene i forrige uke litt nedover på Oslo Børs. Hovedindeksen falt med 1,1 prosent, og 11 av studentgruppene leverte negativ avkastning. Ti gjorde det imidlertid bedre enn markedet generelt, og tre klarte å øke kapitalen. Aksjegruppen OsloMet imponerte mest, med en opptur på 1,2 prosent.

I den motsatte enden av skalaen fant vi proffene. Deres favorittaksjer har hittil gitt et tap på nesten 29 prosent, inkludert forrige ukes fall på 3,9 prosent.

Laget er nå bare ned med 1 prosent siden denne runden av Skoleduellen startet i september i fjor, noe som gir en klar, foreløpig ledelse.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling påShareville.

Unngikk favorittaksjene

Simpelthen å unngå analytikernes yndlinger ville ha vært en god strategi for studentene. OsloMet har ikke en eneste av dem i sin portefølje.

Et par av gruppens aksjevalg, DNO og NEL, var opp med henholdsvis 2,2 og 7,4 prosent i forrige uke.

«NEL har (…)gjort at vi enda en uke har gjort det bedre enn børsen», kommenterer OsloMetlaget på Nordnets blogg.

«NEL har vært en skikkelig rakett for oss, siden vi tok den inn på 3,5 kroner i høst; en stigning på over 60 %!»

Gruppen påpeker at aksjen nå står for hele 12 prosent av porteføljen.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Gode nyheter fra DNO

Når det gjelder DNO, har det kommet flere positive nyheter den seneste tiden.

Selskapet har nå kjøpt opp Faroe Petroleum, etter å ha måttet heve sitt bud fra 152 til 160 pence pr. aksje.

«Kjøpet ser ut til å ha bli gjort med god timing under de siste måneders oljenedtur, og flere analytikere mener den betalte prisen er god», skriver OsloMet.

«DNO har nå fått diversifisert sin produksjonsportefølje, og er blitt en større spiller som ikke kun er i Irak».

I tillegg er selskapet blant dem som fikk flest letelisenser i konsesjonsrunden i 2018 for norsk sokkel, påpeker studentgruppen. Legger man til Faroes lisenser, er det snakk om interesser i over 80 lisenser i Nordsjøen og Norskehavet.

Pareto Bank med tall

Et annet av OsloMets porteføljeselskaper, Pareto Bank, la torsdag frem tall for fjerde kvartal.

«De hadde en vekst på nesten 15 prosent i netto renteinntekter, men nedskrivninger av lån økte til 23,6 millioner, fra en million i fjor», opplyser laget på Nordnetbloggen.

«Dette gjorde at de tjente litt mindre enn i fjor; de fikk en inntjening per aksje på 1,19 kroner, mot 1,24 kroner i fjerde kvartal 2017».

OsloMet mener det uansett ikke er grunn til bekymring: Prosjektbanker som Pareto Bank har typisk større svingninger i både utlånstapene og -veksten enn andre typer banker, hevder de.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 28. januar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer