Gå til hovedinnhold

Se hvordan kostnader påvirker investeringene dine

Vet du hva valutaveksling eller administrasjonsgebyr betyr for investeringene dine på lang sikt? Nå får du oversikt over det før du handler verdipapir på betaversjonen av nye nordnet.no. Alle kostnader som påvirker investeringen din vises i en ny funksjon.

3. januar trådde de nye EU-reglene, for aktører innen verdipapirhandel, MiFID II i kraft. En av konsekvensene av dette er at du skal få en oversikt over anslåtte kostnader som påvirker investeringen og den fremtidige avkastningen din.

Se også: Nå kan du se kurtasjen før du handler

Den nye informasjonen skal gi deg et bedre grunnlag for å gjøre velbegrunnede investeringsbeslutninger. De ulike bankene hatt forskjellige tilnærminger til denne delen av det nye regelverket. Vi har ambisjoner om å være så transparente som mulig.

Få oversikt over alle kostnader

Fra midten av desember har du kunne sett en beregnet kostnad for enkelt handel. Her kunne du taste inn antall verdipapir du ønsker å kjøpe eller selge for å finne kurtasjen. Denne funksjonen har blitt videreutviklet og du får nå en oversikt over alle kostnader og effekten av dem. Du finner oversikten via «Se kostnadsfordeling» i bunnen av ordrevinduet.

Inne på kostnadsoversikten kan du justere forskjellige parametere og se hvordan kostnadene endrer seg. Først velger du hvor lenge du vil beholde investeringen din.

Du kan se kostnadene for hele innehavsperioden. Kurtasjen for kjøpet er også inkludert. Du velger selv om kurtasjen for salget skal være med i beregningen.

Etter dette har du mulighet til å legge til en rekke omkostninger, som kurtasje, gebyr for veksling eller forvaltning. Merk at alle ikke er relevante for alle typer verdipapir.

Til slutt vil du se en graf som viser hvordan markedsverdien blir påvirket over tid avhengig av hvilken avkastning du forventer.

En forenklet oversikt

Opplysningene som vises på oversikten er basert på prisinformasjon og enkelte antakelser om fremtiden. Det betyr at de faktiske kostnadene kan være ulike oversikten du så før du kjøpte verdipapiret. Når du får årsoppgjøret ditt i starten av nyåret vil du få en separat kostnadsoversikt som viser de faktiske kostnadene dine.

Fortell oss meningen din

Vi jobber fortsatt med nye funksjoner og forbedrer løpende de verktøyene vi har lansert. Derfor vil vi gjerne høre meningen din om betaversjonen av nye nordnet.no. Send dette via feedback-knappen i bunnen av nye nordnet.no.

Prøv betaversjonen av nye nordnet.no her

/Team Next Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer