Gå til hovedinnhold

Rolig børsåpning i vente. Oppgang i Asia i natt. Resultatsesongen i fokus

Sterke tall fra en rekke giganter har bidratt til ny optimisme på verdens børser de siste dagene, inkludert i USA. De amerikanske børsene steg nye 0,7 prosent i går.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Sterke tall fra en rekke giganter har bidratt til ny optimisme på verdens børser de siste dagene, inkludert i USA. I går steg S&P 500 og NASDAQ indeksen 0,7 prosent, mens Dow Jones indeksen la på seg 0,6 prosent. Mao. var oppgangen på Wall Street relativt bred. Det var kun en sektor som endte i rødt (forbruksvarer). S&P 500 indeksen er for øvrig opp 20,3 prosent inneværende år, tett etterfulgt av NASDAQ indeksen (+17,4%) og Dow Jones indeksen (+15,8%). Børsoppgangen i Europa har for øvrig vært enda sterkere i år, ikke minst i Norge.

Penn National Gaming (+5,2%), Dominion Energy (+4,5%) og Enphase Energy (+3,9%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Ulta Beauty (-10,6%), Western Union (-5,3%) og Carnival (-3,4%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,6 prosent i snitt onsdag morgen.

Det ble oppgang på de asiatiske børsene i natt, mye takket være tirsdagens bevegelser på Wall Street. Investorene er for øyeblikket mest opptatt av selskapsresultater, men den vanskelige situasjonen i den kinesiske eiendomssektoren preger også nyhetsbildet i regionen.

Verizon, Biogen, IBM, Tesla og CSX mfl. slipper sine tall for 3. kvartal i dag, noe som potensielt sett kan endre stemningen blant investorene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 83,9 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,34, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,65 og 2,1 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativ stabil det siste døgnet, godt hjulpet av en stram markedsbalanse. Dvs. etterspørselen etter olje har vært større enn tilbudet over en lengre periode. OPEC landene og Russland (OPEC+) har foreløpig ikke vært villig til å øke produksjonen utover deres langsiktige plan, men skulle vintersesongen på den nordlige halvkule vise seg å bli kald i år tror vi så vil skje. At selskapene som driver med tankfrakt har begynt å røre på seg, deriblant Frontline, kan være et tegn på at noe er i ferd med å skje

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer