Gå til hovedinnhold

Rolig børsåpning i vente. Nedgang i Asia i natt, men de sykliske aksjene fortsatte oppover

De sykliske aksjene (energi og finans) skilte seg nok en gang ut på Wall Street, dog på bekostning av de defensive aksjene (konsumvarer og forsyning), samt vekst aksjene. Investorene venter at smittesituasjonen etter hvert vil komme under kontroll, noe som vil gi økt vekst i økonomien

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt i går (fredag).

De sykliske aksjene (energi og finans) skilte seg nok en gang ut på Wall Street, dog på bekostning av de defensive aksjene (konsumvarer og forsyning), samt vekst aksjene. Investorene venter at smittesituasjonen etter hvert vil komme under kontroll, noe som vil gi økt vekst i økonomien. De lange rentene (30-årige statsrenter) peker også i samme retning, dvs. de ligger nå på nivåene fra før pandemien. Det ligger for øvrig i kortene at de kraftige stimulansetiltakene vil opprettholdes en god stund, dvs. inntil arbeidsmarkedet er tilbake til normalen. Mao. ligger forholdene til rette for at de sykliske aksjene vil fortsette å gjøre det bra fremover.

Caterpillar (+5%), Dow (+4,9%) og Boeing (+4,3%) toppet vinnerlisten blant Dow-30 selskapene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt mandag morgen.

Investorene i Asia startet uken med å sende de brede indeksene nedover, dog en rekke aksjer innenfor de sykliske sektorene steg. Resultatsesongen for 4. kvartal er mer eller mindre over derfor er det naturlig å anta at mange vil fokusere på utviklingen i de globale smittetallene fremover. Enn så lenge ser smittetrenden å gå i riktig retning.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,8 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,45, mens 30-års renten i USA ligger på 2,19 prosent.

Det kalde været i Teaxs har redusert det globale oljetilbudet den siste uken, noe som isolert sett er positivt for oljeprisen. De lange renten, målt gjennom 30-års renten i USA, har også utviklet seg positivt den senere tid. Mao. ligger forholdene til rette for videre oppgang i oljeprisen i 2021. Når det er sagt, pandemien er langt i fra bekjempet, derfor er det fortsatt mye uforutsett som kan skje i tiden som kommer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Øystein
Øystein
22.02.2021 08:13

Hvilken sammenheng har 30års renten og oljeprisen?
ref:
»De lange renten, målt gjennom 30-års renten i USA, har også utviklet seg positivt den senere tid. Mao. ligger forholdene til rette for videre oppgang i oljeprisen i 2021»

mvh
øystein