Rolig åpning i vente. Oljeprisen brøt 50-nivået torsdag. Høyeste nivå siden mars

Oljeprisen har lenge slitt med å bryte 50 dollars grensen, men det var inntil i går. Oljeprisen har for øvrig falt noe tilbake gjennom natten, men handles fremdeles over 50-nivået. Investorene forventer (håper og tror) det verste er bak oss hva gjelder Covid-19 situasjonen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går.

Til tross for knallsterke oljeaksjer endte børsene i USA relativt flatt torsdag. Oljeprisen, målt gjennom Brent Blend, brøt 50 dollar grensen for første gang siden mars. Occidental Petroleum (+9,9%), Apache (+9,9%), Devon Energy (+6,2%) toppet listene blant S&P 500 selskapene. De to største oljeselskapene Exxon Mobil (+2,8%) og Chevron (+3,2%), la også godt på seg i går.

Sykliske aksjer, aksjer innenfor blant annet energi -og finanssektoren, har ledet børsene til nye toppnoteringer den siste måneden. Positive vaksinenyhetene har fått investorene til å tro på bedre tider i 2021, noe som isolert sett er positivt for de sykliske industriene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt fredag morgen.

Sterke eksporttall fra Sør Korea bidro til oppgang på den koreanske børsen i natt. I resten av Asia derimot, gikk indeksene i motsatt retning. Investorer venter på nye signaler fra amerikanske myndigheter vedrørende ny stimulansepakke. I tillegg har EU og Storbritannia ikke klart å komme i mål med en Brexit-avtale. I følge partene selv skal avstanden være stor.

Energisektoren var for øvrig den eneste sektoren som steg i Asia.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 50,3 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,75, mens 30-års renten i USA ligger på 1,64 prosent.

Oljeprisen har lenge slitt med å bryte 50 dollars grensen, men det var inntil i går. Oljeprisen har for øvrig falt noe tilbake gjennom natten, men handles fremdeles over 50-nivået. Investorene forventer (håper og tror) det verste er bak oss hva gjelder Covid-19 situasjonen. Når det er sagt, nedstengte økonomier/regioner i USA og Europa har lagt et betydelig press på oljeetterspørselen de siste ukene, men forhåpentligvis vil dette bedre seg allerede i første halvår 2021.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer