Gå til hovedinnhold

Private banking kunder har tro på energiaksjer

Etter et av de mest dramatiske halvårene i manns minne, går vi nå inn i fellesferien. Selv om den globale smittetakten på coronaviruset ikke ser ut til å ha toppet ut, ser man at Asia og Europa nå så smått har vekket sine økonomier. Dette er godt nytt for en råvarebørs som Oslo Børs.

Private banking-kunder har omsatt aksjer for omsatte aksjer for 60 milliarder kroner i første halvår og netto er det blitt kjøpt aksjer for det kjøpt for 400 millioner kroner. DNO troner på toppen over de mest eide aksjene, med et innehav blant våre kunder på 18 millioner kroner. NEL er derimot det selskapet som private banking kunder har tjent mest penger på.

Selv om markedet de siste månedene tilsynelatende har vært upåvirket av corona, har man den siste tiden sett antydning til økt frykt for at smittespredningen er verre enn antatt.

Vi passerte i helgen over 10 millioner smittetilfeller av coronaviruset, og dessverre over 500000 døde. Daglig nye smittede ser man også øker, noe markedet spesielt i USA har begynt å ta inn over seg. I helgen fikk vi blant annet vite at flere byer i Texas og i California stenger ned utesteder og offentlige samlingspunkter, grunnet økte smittetilfeller. Dette er veldig negative signaler og viser at det er vanskeligere enn først antatt å åpne opp igjen.

Børsmåneden juni var øvrig preget av at Europa ser ut til å kunne gjenåpne sine økonomier. Her hjemme har vi fått vite at det fra 15 juli vil være mulig til å reise ut til flere land som er klarert av myndigheter. Dette er godt nytt for flyselskaper som Norwegian og ikke minst for oljeprisen. Flyindustrien står i et normalår for rundt 8 prosent av verdens daglige forbruk av olje. I tillegg nærmer det seg ferietider, og flere enn normalt vil ta bilen fatt på ferie i år, noe som ytterligere vil hjelpe på forbruket av olje.

Risikofaktoren er dog det vi har sett de siste dagene, med at flere stater, fortrinnsvis i USA blir tvunget til å stenge ned barer og serveringssteder grunnet økte smittetilfeller. I sum ser man at markedet gjør seg klar for sommerferie, og flere aktører velger å redusere sin eksponering, når man ikke er sikker på videre utvikling. Oslo Børs legger bak seg en ruglete måned, preget av stor aktivitet i enkeltpapirer som Kongsberg Automotive, NEL og Norwegian Air Shuttle. Oslo Børs endte ned 1 prosent for juni måned. Dette, til tross for at oljeprisen er opp 16 prosent. Selv om oljeprisen er opp, er de fem største selskapene på Oslo Børs ned i området 2-6 prosent, som har bidratt til fallet. På den positive siden har Aker BP, Norsk Hydro, Tomra og Nel steget i området 3-27 prosent.

Veien videre for markedet

Vi går inn i en periode der volumet på verdens børser faller og verden tar ferie. Dette kan også være grunnen til at man har sett at markedet har korrigert noe ned den siste tiden. Folk selger av risiko for å ikke være eksponert gjennom sommeren. I tillegg har man 2 kvartal-rapporteringen som nå starter i juli måned. Jeg tror vi på forhånd si at det ikke blir spesielt bra, og da knyttes det selvsagt spenning til om selskapene klarer å tilfredsstille markedet. Både på inntjening og videre guiding. Jeg tror vi kan stå ovenfor en volatil sommer, der de selskapene som leverer varene vil bli premiert, mens selskaper som ikke leverer fort kan få en smell. Samtidig vil coronaviruset og økt smitte lure i bakhånd, som i sum kan gi en fartsfylt sommer.

Dette er de mest populære aksjene

DNO
NEL
Hunter Group
Norsk Hydro
REC Silicon
Elkem
Ocean Yield
Storebrand
Norwegian Air Shuttle
Aker BP

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer