Gå til hovedinnhold

Porteføljeoppdatering fra STØH Kapital

Oslo Børs har denne uken vært preget av røde tall på grunn av av frykt for økonomiske konsekvenser etter virusutbrudd fra Kina. Konsekvenser vil blant annet være reduksjon i etterspørsel etter varer- dette har dermed gått utover verdien på selskapene innenfor handels- og eksportsektoren. Dessuten betyr lavere etterspørsel generelt, også lavere etterspørsel etter olje. Oljeprisen ligger denne uken under 60 dollar.

Fjoråret var en solid opptur på Oslo Børs og globalt. Vi engasjerte oss blant annet i oljesektoren ved å investere i selskap som Equinor. Vi valgte å trekke oss ut etter opptur rundt åpningen av Sverdrup feltet. Videre har det fortsatt å være store fluktuasjoner i oljeprisen på grunn av konflikter mellom USA og midt-østen, og USA og kina. Generelt har vi kommet oss relativt godt ut her, ettersom vi i denne perioden hadde fokusert porteføljen rundt sjømat, shipping og råvareproduksjon. De to sistnevnte blir påvirket av etterspørsel og gangen i global handel. Den første delen av handelsavtalen mellom USA og Kina ble signert 15 januar. Videre vil en endelig enighet bringe med seg optimisme i markedet, noe som vil slå positivt ut på børsene. Til slutt er det nevnverdig at dersom Norge og Kina klarer å forhandle frem en frihandelsavtale i løpet av året, vil dette være svært positivt for norsk råvare- og sjømateksport.

Vi gikk inn i Lerøy forrige halvår på grunn av lave multipler- vi anså dette som en mulighet til å kjøpe en sjømataksje til rabattert pris. Videre var vi noe usikre på hvordan resultatene ville komme til å se ut i forkant av Q3. Beslutningen falt på å selge oss ut med attraktive 13% gevinst. Stafettpinnen gikk videre til Bakkafrost, som leverte svært solide rapporter for både Q3 og Q4. På nyåret er det igjen blitt foretatt endringer i porteføljen. Lakseprisen holder seg høyt- derfor har vi god tro på at Mowi’s strategi om å føre premiumprodukter vil føre til høye slaktevolum og inntjeninger. Det er mulig at den kortsiktige gevinsten er hentet ut fra Bakkafrost, og velger å sette satsen på Mowi.

Vi gikk nylig inn i shippingindustrien ved å investere i 2020Bulkers. Sektoren har vært preget av store investeringer som følge av IMO2020 som tredde i kraft på nyåret. Vi velger å øke eksponeringen mot shipping, i tro om at investeringene gjort i høst og vinter vil føre med seg gevinster på nyåret. Videre vil det også forårsake variasjon i inntjening mellom selskapene innen sektoren, da enkelte besitter fordeler i overgangen. Vi er også optimistiske ovenfor utviklingen i industrien, og anser det som positivt at sektoren blir mer miljøvennlig. Forhåpentligvis vil dette føre med seg gevinst.

Vi gleder oss til fortsettelsen,

Camilla Foss Evensen på vegne av STØH Kapital

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer