Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer hittil i 2021 (per Q3). Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best så langt i år.

Se porteføljene til våre tre eksperter på Shareville: BullBerntsen, BjornNordnet og MadsNordnet.

Roger: Norske aksjer: + 35 % per oktober, 15 % foran indeks

(fra 04:33) Roger har tre porteføljer på Shareville:

Roger har god grunn til å være fornøyd med sin norske portefølje, som har gitt solid meravkastning YTD. Meravkastningen har kommet fra de fleste selskapene i porteføljen, og spesielt fra hans to største posisjoner Equinor og Norsk Hydro.

Tomras høye verdsettelse blir stilt spørsmål med, og Roger forsvarer høy prising med selskapets evne til å skape ”uncommon profits”.

Aker BPs ensidige satsing på olje medfører at selskapet blir ikke-investerbar for en del institusjonelle investorer. Fordeler og ulemper med dette diskuteres.

Bjørn Erik: Pluss 1 % per 13.10.21, 11 % bak indeks

(fra 21:22) Bjørn Erik oppsummerer resultatene så langt i år som ”ræva”, med kun 1 % avkastning YTD, mot 12 % for et globalt indeksfond inklusive EM. Siste 12 måneder er han riktignok likt med et globalt indeksfond, med pluss 15 %.

Fundamentet i fondsporteføljen består av globale indeksfond, som utgjør ca halvparten av totalen.

Han forteller at mindreavkastningen YTD skyldes overvekt i teknologifond og fornybarfond. Denne overvekten ga en liten meravkastning i fjor, men har gitt en langt større mindreavkastning i år.

Fond som har slått verdensindeksen er hans to norske aksjefond, Landkreditt Utbytte og Alfred Berg Gambak, samt Nordea Stabile Aksjer Global Etisk.

Les Bjørn Eriks siste kvartalsoppdatering her.

Bjørn Erik får spørsmål om forskjellen på Storebrand Fornybar Energi (som nå heter Storebrand Renewable Energy), Handelsbanken Bærekraftig Energi, DNB Miljøinvest og DNB Grønt Norden. Hør hva han svarer.

Bjørn Erik nevner også at han er i ferd med å ta inn et globalt finansfond. Det blir enten DNB Finans eller BGF World Financials.

Mads: Pluss 7 %, 13 % bak indeks

(fra 44:02) Mads er heller ikke fornøyd med utviklingen hittil i år, siden han ligger langt bak Oslo Børs YTD. Mads solgte ut en del sykliske selskaper i fjor, litt for tidlig.

Siste 3 år er Mads sin portefølje fremdeles noe foran Oslo Børs. Mads liker godt eiendom (logistikk) og bank.

Kahoot er hans største aksjepost. Foreløpig har Mads et lite tap på KAhoot, men han har stor tro på selskapet fremover. (Mads har fremdeles et aksjefond (DNB Global Indeks) i porteføljen, men det skal ut for å ha en ren aksjeportefølje.)

Siste kjøp er tankselskapet Frontline. Per i dag er fraktratene til oljetankerne helt elendige og selskapet taper penger, men Mads tror derimot at markedet vil kunne komme oppover fremover. Les Mads sin månedskommentar her.

Hør forrige episode av #pengepodden:Oppdatering fra ledelsen i Nel og Borregaard

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
01.11.2021 11:56

Setter pris på disse oppdateringene, spennende å se at det svinger begge retninger for ekspertene også. Man må ikke glemme at vi investerer langsiktig. 👍

Gjest
Gjest
14.10.2021 20:19

vil man tape penger på børsen så er det jo bare å følge i fotsporene til “ekspertene” fra nordnet, eneste som virker å få til dette er jo roger