Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Paul Harper om favorittsektorene for 2019

Vi går inn i det nye året med et smell og har fått storfint besøk i studio av Paul Harper, aksjestrateg i DNB Markets. I denne episoden får du høre mer om mulighetene som åpner seg i aksjemarkedet i 2019. Investeringsøkonom Mads leder an denne sendingen, og sammen med Paul går de gjennom DNB sin nye rapport som tar for seg børsåret 2019 sett fra en investors ståsted. Du får blant annet høre mer om volatiliteten i markedet, frykten for en resesjon, makroindikatorer og verdsettelse av markedet. Avslutningsvis i denne #pengepodden-episoden får du også Paul sine tips til hvilke sektorer du som investor bør være eksponert mot i 2019.

Et tilbakeblikk på de viktigste driverne for 2018

(fra 01:52) Paul og Mads starter med å se tilbake i 2018 og hva som har vært de viktigste driverne for 2018. Her er stikkordene rentefrykt og råvarepriser, som i mye større grad enn inntjeningsveksten som har vært toneangivende. Oslo Børs begynte veldig bra, godt støttet av en sterk oljepris og spreke lakseaksjer, men mot slutten av året gikk det heller surt. Den positive faktoren på Oslo Børs for 2018, må dog sies å være laksesektoren, som outperformet børsen med god margin.

2019 – et spennende år for verdens børser!

(fra 09:42) Paul innleder denne bolken med å forklare litt om den økonomiske syklusen vi nå har vært inne i de siste 10 årene. Hovedtrekkene der er at vi er i slutten av en økonomisk oppgang, som er hjulpet av stimulerende sentralbanks-politikk, lav arbeidsledighet og inntjeningsvekst fra selskapene.

Videre får du høre om de ulike regionene i verden, med fokus på USA, Kina og Europa. Her har vi et spredt bilde, hvor USA for tiden driver veksten i verden. Spørsmålet alle stiller seg nå er om myndighetene i Kina vil fortsette å stimulere sin økonomi, for å holde oppe veksten.

Du får også høre mer om hva som har vært drivende for den økonomiske syklusen vi nå er inne i. Her er naturlige stikkord stimuli fra sentralbanker og lavere renter. Dette er også drivkraften på nedsiden av denne syklusen, da markedet frykter høyere renter og mindre stimuli fra sentralbankene.

Avslutningsvis snakker Paul om ledende indikatorer, som er drivende for den økonomiske utviklingen. Her snakker Paul blant annet om renterkurver, PMI-indikatorer og ISM indekser.

Verdsettelsen av verdens børser

(fra 28:18)Paul forteller at Oslo Børs er dyr målt på kjente multipler som P/E og P/B, og han anbefaler å se på prisingen i relasjon til sin historiske prising. Dette har med sektorsammensetningen å gjøre og det er vanskelig å sammenligne en råvarebørs som Oslo Børs med for eksempel NASDAQ. Paul gjør en helhetsvurdering av hvordan de nordiske børsene er priset på historisk snitt, hør episoden og finn ut hvordan Oslo Børs ligger an i forhold til de andre nordiske børsene.

Videre får du vite mer om inntjeningen per aksje (EPS) estimatene for 2019. Her forteller Paul at EPS estimatene for Oslo Børs er 25 % vekst for 2019, dette er dog drevet av et relativt optimistisk anslag for oljeprisen, og er nærliggende å tro at blir nedjustert utover i 2019.

Avslutningsvis snakker Paul og Mads om VIX-indeksen, som er en av få indekser som steg i løpet av 2018. Paul tror at denne indeksen vil fortsette å holde seg i området 15-25, som i grunnen er et greit gjennomsnitt.

Vinnersektorene i 2019

(fra 44:03) På generelt grunnlag anbefaler Paul en god og diversifisert portefølje med en 50/50 vekt av sykliske aksjer og litt mer verdi aksjer. Dette er dels grunnet litt utrygge faktorer, der man er usikker på olje- og energiprisene, samtidig vil utrygge tider favorisere mer usykliske aksjer. Eksempler på disse er Telenor og Orkla. Stikkordet er heller å bevare kapitalen gjennom en ruglete periode.

Hør forrige episode av #pengepodden: Romjulsrefleksjoner & spådommer for 2019

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer