Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Sissener Canopus & uro i markedene

Norges aksjenestor Jan Petter Sissener gjester denne episoden av #pengepodden investor. Temaet for episoden er nyheten om at Sissener Canopus blir tilgjengelig på nordnet.no og siste ukers uro i markedene. Sissener Canopus blir tilgjengelig på nordnet.no i løpet av kort tid (november 2018), men som en tidlig julepresang deler vi nyheten allerede nå. I episoden får du også høre hvilke selskaper Jan Petter trekker frem som vinnere og tapere i markedet.

Slik investerer Sissener Canopus

(fra 13:22) Innledningsvis i episoden forteller Jan Petter om Sissener Canopus sin tilnærming til aksjemarkedet, hva et absoluttfond er, hvordan de jobber og hvem dette fondet passer for. Deretter får du høre mer detaljert om fondets mandater, hva de fokuserer på og hvilke instrumenter de benytter for å gå long og short i markedet. Du får også vite mer om investeringsstilen fondet har, og hvorfor Sissener følger så nøye med på likviditeten i selskapene de investerer i.

Uro og utsikter for markedene

(fra 45:36) Jan Petter var på besøk i januar og delte sine utsikter for 2018 – vi oppsummerer litt, og Jan Petter deler sitt syn på hva som har overrasket og skuffet så langt dette børsåret. Det blir selvfølgelig også snakk om forrige ukes korreksjon, og Jan Petter gir sine syn på bakenforliggende årsaker. Du får også høre om han tror dette er et krakk, korreksjon eller starten på en lengre nedtur. Det blir videre prat om hvordan Sissener Canopus er eksponert i markedet i dag, og hvilke endringer de har gjort som følge av den siste tidens turbulens.

Vinnere & tapere i aksjemarkedet

Til slutt i dagens episode blir det snakk om enkeltaksjer. Jan Petter forteller hvilke aksjer som er hans favoritter og hvilke som absolutt ikke er det. Du får blant annet høre hva han mener om selskaper som: Storebrand, Elkem Norsk Hydro, PGS, Tesla, NEL og Selvaag. Hør episoden for å finne ut hvilke av selskapene Sissener er bull til og hvilke han er bear til.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Oljefest & verdens beste børs

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
22.10.2018 15:45

Takk for en interessant episode! Et spørsmål jeg fikk underveis var: Sissener sier han er ekstremt opptatt av at aksjene skal ha høy likviditet. Samtidig sier han at bruken av indeksfond og ETF gjør at de mest likvide aksjene er overpriset (markedet er ekstremt likviditetsdrevet var uttrykket han brukte). Av det følger vel at verdien nå må ligge i mindre selskaper med lite likviditet. Er ikke dette en selvmotsigelse?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
23.10.2018 11:55

Hei Erling og takk for tilbakemelding. Eksakt hva Sissener mente kan jeg ikke svare på, men du har et poeng. De mest likvide selskapene er ofte LARGE CAP og utgjør størstedelen av indeksene som ETFene følger. Det kan finnes aksjer utenfor disse indeksene også som har god likviditet. For Oslo Børs sin del så er jo OBX-indeksen de 25 mest omsatte aksjene (mest likvide). Denne oppdateres jo jevnlig slik at aksjer som omsettes mye utenfor OBX-indeksen vil bli tatt inn ved neste revisjon. Likviditet må også sees i sammenheng med det beløpet du som investor skal plassere. Jo større beløp… Les mer »