Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 136 – Sisseners børsfavoritter for 2018

Nytt år og nye muligheter! For at du skal få noen tips til hvor du kan plassere sparepengene dine har vi vært så heldige å få storbesøk av ringreven Jan Petter Sissener. Han har jobbet med børs siden 1980, og denne gangen er både Anders og Tom i studio. Du får et innblikk i Sisseners tankegang og målsetting for sitt eget fond, samt masse interessant snakk om både kjøps- og salgskandidater. Hør blant annet mer om hvorfor Sissener mener Tesla er en kandidat for shorting.

Børs i gamle dager og Sisseners 4 grunnpilarer

Anders er nysgjerrig på forskjellen på børs i dag og fra når Jan Petter jobbet på børsen i 1983. Har teknologien og informasjonsflyten gjort ting bedre eller mer komplisert? Du får også høre mer om hvordan Sisseners fond drives, og hva som vil bli syretesten for fondet. Lær mer om investeringsfilosofien og prosessene de går gjennom før det investeres i fondet.

Skuffelser og overraskelser i 2017

Børsåret 2017 har overgått alle forventninger og gutta reflekterer litt over året og hva som har skapt denne fantastiske oppgangen. Sissner påpeker at oppgangen var veldig konsentrert, noe som illustrerer hvor lett man kunne gått glipp av den.

Sisseners favoritter – både long og short

Sissener har sterke meninger om oljefondet, og syntes det er feil at de ikke skal investere i oljeaksjer. Du får god innsikt i hva Jan Petter har i porteføljen, og selskaper som Royal Dutch, AkerBP, Lukoil og PGS blir diskutert. Anders lurer på hvorfor Jan Petter fortsatt er så positive til finans.

Penger på gata å shorte Tesla og korreksjonsfare

Jan Petter mener Tesla er en stor hype, og argumenterer for at aksjekursen vil dundre i bakken. HM er også en aksje som lurer i «short»-skuffen deres. I tillegg får du Jan Petter sitt syn på trusselen for en korreksjon i 2018. Det handler om geopolitisk risiko og frykten for høyere inflasjon.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
07.01.2018 23:51

(Test)