Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Kvartalskavalkade & Mini Futures

I denne episoden av #pengepodden investor får du høre mer om kvartalstallene som har blitt lagt frem. På plass i studio er Mads Johannesen og Anders Skar.

Innledningsvis får du høre mer om omsetningsrekorden i antall handler som Nordnet satte for oktober. Der beviste mange investorer at de har is i magen og benyttet sjansen til å kjøpe med begge hendene. Videre snakker Anders og Mads om den pågående kvartalsfremleggelsen. Mads mener at at kvartalsrapporteringen i snitt har vært et spredt bilde med noen positive overraskelser og noen negative. Avslutningsvis tar Anders og Mads  spørsmål fra dere lyttere, og du får blant annet høre mer om spennende investeringsmuligheter i Mini Futures.

Lær mer om Mini Futures her: Introduksjon til handel av Mini Futures

Kvartalspresentasjoner

Olje
(fra 07:59) Mads starter med å gå inn på det som både har hatt høyest forventning og levert best, nemlig oljesektoren. Her får du blant annet høre mer om Aker BP og Equinor, som beviser at årets oppgang i oljeprisen vises på de respektive selskapers topp- og bunnlinje.

Retail
Fra å snakke om selskaper som leverer solid vekst i inntjeningen sin, veksler gutta over til å snakke om en bransje som jobber litt mer i motvind. Her er spesielt 2 selskaper i fokus, XXL og Europris. Disse aksjene har fått ordentlig juling dette året og er ned henholdsvis 30- og 50 % så langt i år. Hør mer om hvorfor Mads mener disse aksjene er sendt ned, og hvilke utfordringer bransjen som helhet står ovenfor.

Bank/finans
Etter ett litt skuffende kvartal fra retailsektoren kretser Anders og Mads inn på bank- og finansbransjen, som igjen leverer et sterkt kvartal. Bankene taper stadig mindre penger på utlån, samtidig får de hjelp av en sterk norsk økonomi. DNB på sin side reagerte kraftig ned på kvartalstall, grunnet litt lavere inntekter fra Markets-avdelingen enn hva analytikerne hadde ventet.

En gruppe banker som har opplevd litt tøffere tider på børsen, er forbrukslånsbankene. Her har man sett at markedet er livredde for økte tapsavsetninger, som har vært unisont for selskapene i denne sektoren. Selv om bankene fortsatt har en god vekst i kundemasse og inntjening, ser markedet ut til å være veldig nervøs for økte tapsavsetninger og bankene ble sendt ned mellom 10-15 % på rapporteringsdagen. Mads synes dette er rart, da vekst og inntjening er bra samt at utsiktene fremover også er gode. Finn ut hva Mads og Anders tror om fremtiden for denne sektoren i denne episoden av #pengepodden investor.

Norwegian
Videre snakker Anders og Mads om Norwegian (NAS) og deres resultater samt den pågående budstriden med IAG. Norwegian er en aksje med høy risiko både på opp- og nedsiden og det gjenspeiler seg også i kursutviklingen.

Oljeservice/Rigg
(fra 24:40) Fra å fly høyt med Norwegian sirkler gutta seg inn på sektorer som har hatt problemer i lang tid. Mads innleder med å snakke om Fred Olsen Energy som kom med et forslag til restrukturering denne uken. Forslaget som ble lagt frem viser at eksisterende aksjonærer blir kraftig utvannet og man vil som aksjonær i dag sitte igjen med smuler etter at struktureringen er ferdig. Mads råder aksjonærene om å holde seg unna aksjen: Jeg ville solgt med en gang. Videre får du høre mer om Solstad Farstad, som også har kommet med tall denne uken, der de taper over 400 millioner kroner og er også i pågående forhandlinger med bankene om en ny restrukturering.

Laksesektoren
Ettersom årene har gått har laksesektoren blitt en stadig større del av Oslo Børs. Men dette kvartalet kommer det en god del skuffende tall fra selskaper som blant annet: Marine Harvest, Norway Royal Salomon og Bakkafrost. Gjennomgående er inntjeningen noe ned samt at kostnadene er på vei oppover, som sjeldent er en god kombinasjon. Dette har ført til at selskapene har hatt et kraftig fall på rapporteringsdagen, da markedet blir skeptisk til utviklingen fremover.

Som en joker til slutt, forteller Mads om sitt seneste kjøp, som han har stor tro på fremover. Finn ut hvilken aksjer dette er, og hvorfor Mads tror denne aksjen har gode framtidsutsikter.

Spørsmål fra lytterne

(fra 32:27) Anders og Mads tar først opp et spørsmål fra en lytter som lurer på når han skal bruke Pris/Bok og Pris/fortjeneste og hvordan man skal anvende disse multiplene i en analyse. Her er det mange veier til rom, og gutta diskuterer hva som er viktig å ta hensyn til i en slik prosess.

Videre får du høre mer om hvilke spennende investeringsmuligheter som skjuler seg i Mini-futures, og du får vite mer om hvordan disse produktene er strukturert. Du får også lære mer om kursutviklingen som avviker fra kjøpstidspunkt, hvor du blant annet må ta hensyn til rentefaktorer. Ønsker du å investere i Mini Futures? Se hele utvalget vårt av Mini Futures.

Avslutningsvis får du høre mer om automatisk rebalansering. Mads snakker litt om rebalansering i forhold til aksjer, mens Anders trekker frem et eksempel med fond. Automatisk rebalansering er en velkjent strategi som blant annet Oljefondet bruker hyppig, der de selv praktiserer en 60/40 fordeling med overvekt i aksjer og undervekt i rentepapirer.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Strong buy – Emering Markets

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer