#pengepodden investor – Kampen mellom frykt og grådighet

Vi har besøk av Leif-Rune Husby Rein i ukens episode av pengepodden. Han er sjefsstrateg i Nordea og snakker med oss om utviklingen i verdensøkonomien. Anders leder denne episoden, og du får høre mer om Nordeas sektor-, rente- og aksjestrategi.

Kampen mellom frykt og grådighet

Leif-Rune forteller hvordan han opplever markedet om dagen, bakteppet for oppgangen, økt volatilitet og korreksjonen vi har vært inne i, samt hvilken risiko han ser fremover. Markedet er på all time high, og vi kan røpe at mye som at Nordea tror på videre oppgang i verdens aksjemarkedet. Hva skal i så fall til for at optimismen snur og at vi får en langsiktig økonomisk nedtur i stedet?

Tre viktige strategier

Leif Rune prater med Anders om regional akjsestrategi, sektorstrategi og rentestrategi. Du får høre hvilke kjennetegn Nordea ser etter og hvordan de ser på utviklingen innen disse strategiene.

Regional aksjestrategi

Verdensøkonomien fyrer på alle sylindre, men du kan ikke legge chips på alle deler av roulettbordet. Leif-Rune forteller hvilke aksjemarkeder og regioner de overvekter, undervekter og som har nøytralvekt i porteføljen. Du får høre mer om hvorfor Nordea overvekter Emerging markets og Kina spesielt.

Se vår inspirasjonsside om vekstmarkeder

Sektorstrategi

I tillegg til å se på regional aksjestrategi ser Nordea også på sektorstrategi. Leif-Rune forteller hvilke sektorer som er rigget for videre vekst og opptur, og vi diskuterer hvilke som kan gå mot mer problematiske tider i møte tross kraftig økonomisk vekst i verden.

Rentestrategi

Mange ønsker et større renteinnslag i porteføljen når børsen er på all-time-high. Leif-Rune forteller litt hvordan de ser på det globale rentemarkedet, hvordan de er posisjonert her, og utsiktene for statsobligasjoner, investment grad og high yield.

Investorsentiment, fremtidsutsikter og Q&A

Vi oppsummerer og avslutter Leif-Runes besøk i pengepodden med å snakke om hva som blir viktig for investorer å følge med på fremover, og du får høre hvor viktig invstorsentiment er i Nordeas vurdering når jobber med aktiva-allokering,

Avslutningsvis må Anders og Leif-Rune i studio forsøke å svare på et meget vanskelig spørsmål.

Ikke gå glipp av tirsdagens episode av pengepodden sparing hvor Bjørn Erik har besøk av Morningstar og de prater om hvordan finne frem i fondsjungelen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer