#pengepodden investor – episode 153 – Har markedet alltid rett? Eller alltid feil?

I denne episoden er gutta tilbake i studio og besvarer mange gode spørsmål fra dere lyttere. Det er fortsatt mye som gjør markedet urolig, du får blant annet høre mer om sanksjonene mot Russland, oljeprisene som er over 70 USD, og selvfølgelig handelskrigen. En ivrig lytter lurer på muligheten for å spekulere i strømprisene som har nådd historisk høye nivåer, Tom og Anders kommer med noen tips til hvordan man kan gå frem. Den mye omtalte Norwegian Air Shuttle-aksjen (NAS) er også et tema, du får høre hvilke tanker de gjør seg om videre utvikling for selskapet. Det har også kommet inn et noe mer filosofisk spørsmål om markedet, du får høre mer om hva det dreier seg om i denne episoden av #pengepodden. 

Markedsoppdatering – Er Seadrill-aksjen verdt 2.2 kr?

(Fra: 01:00) Tom og Anders prater om Kinas nye tiltak om å legge seg på en mer moderat linje. De tar også for seg handelskrigen som over en lengre periode har uroet markedet. Russlands kraftige børsfall denne uken med over 11 % fall på en dag er også et tema i denne episoden. Hør mer om hvilke innvirkning uroen i Russland har hatt for Norsk Hydro.

Du får også høre mer om hva Tom tenker om resultatsesongen som snart er i gang, igjen. Tom har noen spennende tanker om hva estimatene er nå i forhold til hvordan det så ut for 3 måneder siden. Seadrill er også et interessant case som blir diskutert i denne episoden. Restruktureringen i selskapet går mot slutten og kursen har steget med 10 % i denne prosessen, men er egentlig aksjen verdt 2.2 kr? Finn ut hva Tom og Anders mener.

Hvordan spekulere i strømprisen & investeringspotensial i NAS

(22:18) Strømprisene har nådd historisk høye nivåer, mye av årsaken til dette er en kald vinter og lave vannmagasiner. Det skal riktignok sies at det ikke er et nytt fenomen at prisene er høye om vinteren og lave om sommeren. En lytter lurer på om strømpriser er noe man kan handle på. Det spørsmålet besvarer gutta i dagens episode og du får høre mer om hvordan du kan gå frem for å spekulere i strømpriser. Norwegian (NAS) er en aksjer som våre kunder er veldig glad i, og en Shareville-bruker vil gjerne ha #pengepodden-guttas synspunkter på emisjonene som nylig ble gjennomført i Norwegian. Du får høre hva de tenker om nettopp dette, og hvilket investeringspotensial som skjuler seg i NAS-aksjen.

Stemmer det at markedet alltid har rett?

(36:34) Når du kjøper en aksje så tenker du ofte at markedet har feil, ellers hadde du ikke kjøpt den i utgangspunktet. Hvis du selger en aksjer og den stiger kraftig dagen etter, tok du feil da, mens kjøperen av aksjene dine fikk rett? Du får høre mer om hva gutta i studio tenker om denne markedspsykologien, og det velkjente uttrykket, «markedet har alltid rett».

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Spotifys fremtid og smutthull i skattesystemet

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer