Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Ekspertenes porteføljer i andre kvartal 2023

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer for andre kvartal 2023. Mads har gjort et comeback det siste året. Bjørn Erik ligger bak indeksen siste året, mens Rogers amerikanske porteføljer har gitt kanonavkastning.

Mads: Foran Oslo Børs YTD og siste 12 mnd, bak Oslo Børs siste 3 år

(fra 0:33) Mads sin portefølje har gjort et comeback det siste året. Avkastning YTD er pluss 14 % og siste 12 månneder 16 %, begge pent foran Oslo Børs. Siste 3 år er avkastningen 31 %, som er langt bak Oslo BørsSe Mads sin portefølje i kakediagrammet under og på Shareville.

Mads forteller at han har halvert posisjonen i Kitron for å sikre gevinst, dog solgte han litt for tidlig. Han er fortsatt glad i norske banker. Hans største posisjon er nå Nordnet Global Indeksdons ESG, som har dratt opp avkastningen til porteføljen hans på kort og lang sikt. Bjørn Erik ber Mads nok en gang om å selge dette fondet, så han får en ren norsk/nordisk aksjeportefølje.

Bjørn Erik: Bak verdensindeksen i alle perioder

(fra 8:37) Bjørn Erik er misfornøyd med avkastningen både på kort og lang sikt. Både YTD, siste 12 måneder og siste 3 år ligger hans portefølje bak et bredt globalt indeksfond. Se Bjørn Eriks Shareville-portefølje her og i kakediagrammet under.

Bjørn Erik forteller at markedet hittil i år har favorisert globale indeksfond,siden verdens mest verdifulle selskaper, Apple, Microsoft, Amazon, Nvidia med flere har steget kraftig, noe som løfter globale indeksfond.

Han forteller videre at han økte valutasikringsveddemålet i slutten av mai, da dollaren passerte 11 norske kroner. Da solgte han ytterligere en del av Nordnet Indeksfond Global ESG og kjøpte mer i KLP AksjeGlobal Indeks Valutasikret. I skrivende stund er dollaren 10,50, så det siste veddemålet er litt i pluss. Men det første valutaveddemålet ble inngått i september 2022, på dollarkurs 10,20, så totalen er fortsatt noe i minus.

Roger: Foran indeks med sin norske portefølje og to amerikanske porteføljer

(fra 20:46) Roger starter med sin norske aksjeportefølje. YTD er Rogers avkastning på pluss 8 %, som er betydelig foran Oslo Børs. Siste 12 måneder er avkastningen null, som er ca 4 prosentpoeng bak Oslo Børs. Denne mindreavkastningen skyldes ene og alene lakseskatten, forteller Roger. Siste 3 år er avkastningen 59 %, som er nesten 10 prosentpoeng foran Oslo Børs.

Mads lurer på hvorfor Roger fremdeles eier Orkla, som han mener er en «dog», en taperaksje. Bjørn Erik spør om Roger vurderer å øke i Kongsberg Gruppen, som har gjort det sterkt, og som tjener på økt geopolitisk usikkerhet.

Roger har tre porteføljer på Shareville:

Største posisjon i begge de to amerikanske porteføljene er chip-produsenten Nvidia, som har steget nesten 200 % (!) på børsen så langt i år. Selskapet utgjør nå rundt 40 % av Rogers USA-porteføljer. Bjørn Erik spør om Roger vil vekte seg ned i aksjen for å sikre gevinst.

Bjørn Erik gjør et poeng av at utvikling og avkastning på internasjonale referanseindekser i diagrammene på Nordnet og på Shareville er i lokal valuta. Når avkastningen på Rogers portefølje med amerikanske aksjer skal sammenlignes med Nasdaq-indeksen bør man regne om sistnevntes avkastning i norske kroner. Det har gutta gjort, og tallene nevnes og vises på skjermen.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer