Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Børsåret 2019 med First Fondene, Sissener & DNB

Denne ukens episode av #pengepodden er noe annerledes enn de vanlige hvor du får muligheten til å bli med oss live på et Private Banking-seminar vi avholdt i Oslo 24. januar. I debatten får du blant annet høre mer om Norwegian (NAS), veksten i verdens markeder, utsikter for oljemarkedet, Oslo Børs og utsiktene for børsåret 2019. På scenen er vår egen investeringsøkonom Mads Johannesen, porteføljeforvalter i FIRST-fondene, Martin Mølsæter, porteføljeforvalter i Sissener Canopus, Viktor Sandland og porteføljeforvalter i DNB, Anette Hjertø.

Situasjonen i Norwegian

Mads innleder debatten med den siste tids utvikling i Norwegian. Da hadde man nettopp fått vite at IAG varslet salg av sin aksjepost i Norwegian, uten så mye annen informasjon. Viktor i Sissener Canopus meldte at de er short aksjen, samt at de eier obligasjoner i selskapet. Martin Mølsæther i First Fondene er på sin side long i aksjen og gikk på et papirtap på nærmere 20% dagen dette ble kjent. I sekvensen snakker forvalterne om hvordan de ser på Norwegian fremover, da Martin er positiv og Viktor er negativ.

Se nettmøte med Jan Petter Sissener fra Sissener Canopus.

Verdensøkonomien i 2019

Anette starter med et tilbakeblikk på 2018, der handelskrigen mellom Kina og USA har vært skadelidende for den globale veksten. Videre er det spennende om det blir en potensiell avklaring i mars, mellom Kina og USA. DNB tror på en løsning og er overvektet aksjer.

Viktor på sin side er noe mer pessimistisk og tror at makrobildet i 2019 er vesentlig svakere enn i 2018. Videre ramser han opp en flom av dårlige tall som er blitt gitt i slutten av 2018 og ved begynnelsen av 2019. Hør mer om hvilke utslag Viktor og Sissener Canopus mener dette vil gi for utviklingen videre i 2019. Både Viktor og Martin er positive til sykliske aksjer, med blant annet olje og metall-selskaper. Du får høre mer om hvilke spesifikke selskaper de trekker frem i denne #pengepodden-episoden.

Anette snakker videre om Norsk økonomi og ser på utviklingen i den som stabil og god – derfor er de fortsatt overvektet norske aksjer, spesielt olje og finans. Avslutningsvis snakker forvalterne om renter og signaler fra spesielt FED og Victor og Sissener sitt «bet» på Storebrand. Her er stikkordet utbytte.

Olje- og råvaremarked

Martin er veldig positiv til oljeservice og rasjonale bak det er at han tror produsentene må investere mer penger, som vil gjøre ordreinngangen til disse selskapene sterkt økende. Martin har også store posisjoner i oljeprodusenter, men er meget positiv til service. Victor og Sissener er dog mindre positive til oljeservice, men har store posisjoner i oljeprodusentene. Anette på sin side er positiv til oljeprisen og ser på tilbud/etterspørselssiden som attraktiv.

Avslutningsvis får du høre mer om Oslo Børs og hvordan utviklingen der blir for 2019. Det blir også tid for noen spørsmål fra lytterne. På slutten av seansen kommer det en del spørsmål fra lytterne. Her er kvaliteten noe lavt på første spørsmål, men lyden blir fikset til spørsmål nummer to og utover.

Hør forrige episode av #pengepodden: Verden vil ha mer Sjømat – Holberg Triton

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.02.2019 09:23

Det virket som veldig fornuftig samling av meninger og gode spørsmål, men hadde det vært mulig å skrudd av mikrofon til den personen som pustet tungt? Ble veldig distraherende.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.02.2019 10:54

Hei Viktor,
Vi beklager at lydnivået var ustabilt i denne #pengepodden-episoden. Vi tar med oss tilbakemeldingen din videre, så skal vi passe på å tune det hvis vi skal ha kommende live-innspillinger av #pengepodden.