Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Investorene venter på tiltak fra Fed

Det har skjedd lite nytt i verdens finansmarkeder det siste døgnet, annet enn at de “lange” rentene i USA har falt ytterligere. Statsobligasjonene med hhv. 10 -og 30 års løpetid står nå i 1,46 % og 1,92 %.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%.

Ubalansene i rentemarkedet må adresseres

Det har skjedd lite nytt i verdens finansmarkeder det siste døgnet, annet enn at de “lange” rentene i USA har falt ytterligere. Statsobligasjonene med hhv. 10 -og 30 års løpetid står nå i 1,46 % og 1,92 %. Rentene presses stadig nedover som en følge av at investorene, for øyeblikket, finner det mer attraktivt å låne sine penger til den amerikanske staten, enn å risikere disse i aksjemarkedet.

Når det er sagt, gitt at styringsrenten i USA (Fed Funds Rate) er høyere enn de lange rentene vil sentralbanken, på ett eller annet tidspunkt, komme til å senke denne reelt. Dagens styringsrente ligger på 2,125 %, hele 0,7 % høyere enn tiårsrenten. Mao. må vi forvente at den amerikanske sentralbanken, med Jerome Powell i spissen, snart vil adressere denne “ubalansen”. Rentekutt er isolert sett, positivt for aksjemarkedene.

Oljeprisen over 60 dollar per fat

Oljeprisen (Brent) er noe ned fra gårsdagens nivåer, men ligger likevel over 60 dollar per fat pga. lavere oljelagertall fra USA.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer