Oslo Børs: Svak nedgang i vente. USA og Kina har gjenopptatt forhandlingene, men investorene er usikre

Handelssamtalene mellom USA og Kina ble gjenopptatt i forrige uke, men disse ble av en eller annen grunn avbrutt før tiden. Investorene i de respektive landene (USA og Kina) reagerte med å sende aksjemarkene ned hhv. fredag kveld og i natt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, -0,1]%.

Handelssamtalene gjenopptatt, men..

Handelssamtalene mellom USA og Kina ble gjenopptatt i forrige uke, men disse ble av en eller annen grunn avbrutt før tiden. Investorene i de respektive landene (USA og Kina) reagerte med å sende aksjemarkene ned hhv. fredag kveld og i natt. Det er naturlig å anta at den negative stemningen i Asia og USA vil smitte over på børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs. Når det er sagt, oljeprisen, som er viktig for Oslo Børs, har steget noe fra fredagens nivåer. Det ryktes at skadene som ble påført Aramcos oljeraffineri forrige helg, vil ta lengre tid å reparere enn tidligere antatt.

Den amerikanske sentralbanken må kutte mer?

Til tross for at fed, den amerikanske sentralbanken, nylig kuttet styringsrenten med 0,25 prosentpoeng er rentekurven i USA fortsatt invertert (tiårige statsrenter lavere enn tre måneders renten). Mao. markedet mener sentralbanken må kutte ytterligere for å komme i kapp de svake økonomiske utsiktene.

Lesetips: Hva betyr «invertert rentekurve» og hva gjør dette med dine sparepenger?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer