Oslo Børs: Svak nedgang i vente, men oljeprisen viser styrke

Børsene i Asia endte blandet tirsdag, det samme gjorde de amerikanske i går kveld. Når det er sagt, de toneangivende indeksene i USA er nær all-time high, det til tross for stor usikkerhet knyttet til den pågående handelskrigen mellom USA og Kina

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0]%.

Aksjer: Blandet i USA og Asia

Børsene i Asia endte blandet tirsdag, det samme gjorde de amerikanske i går kveld. Når det er sagt, de toneangivende indeksene i USA er nær all-time high, det til tross for stor usikkerhet knyttet til den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Investorene håper på fremskritt i forhandlingene når partene møtes ansikt til ansikt i neste måned.

Renter: Markedet fremdeles i ubalanse

Rentemarkedet (det amerikanske) er for øvrig fremdeles i ubalanse (inverterte rentekurver), gitt at de lange rentene fortsatt er lavere enn de korte. Denne rentedifferansen er ventet å minske når Fed (den amerikanske sentralbanken), etter all sannsynlighet, kutter styringsrenten den 18. september.

Lesetips: Hva betyr «invertert rentekurve» og hva gjør dette med dine sparepenger?

Olje: Økt tro på OPEC+

Oljeprisen har fortsatt den positive utviklingen fra forrige uke. Økt tro på at OPEC+ vil sørge for å balansere oljemarkedet gjennom tilbudsbegrensninger frem mot en evt. børsnotering av Saudi Arabias statlige oljeselskap (Aramco) i 2020. En evt. børsnotering av Aramco vil gjøre selskapet til verdens største børsnoterte selskap. Saudi Arabia ønsker mao. å gå i fotsporene til Norge, som børsnoterte Equinor (tidl. Statoil) tilbake i 2001.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer