Oslo Børs: Rolig åpning i vente. Ingen drahjelp fra verken Asia eller USA

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1]%.

Investorene venter på “månedens viktigste tall”

De asiatiske børsene endte flatt fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Ei heller er det drahjelp å fra børsene i USA, som holdt stengt i går (nasjonaldag). Når det er sagt, senere i dag (14:30) slippes “månedens viktigste tall”, de amerikanske arbeidsledighetstallene (Non-farm payrolls). Skulle arbeidsledighetstallene komme inn på den svake siden vil dette “tvinge” Fed (sentralbanken i USA) til å senke renten allerede i Juli, noe mange investorer både tror og håper på. Derimot, skulle tallene overraske på oppsiden vil sannsynligheten for et snarlig kutt reduserer. Det generelle nyhetsbildet har for øvrig ikke endret seg vesentlig det siste døgnet, da det meste fremdeles handler om handelskrigen mellom USA og Kina.

Oljeprisen preges av den pågående handelskrigen

Oljeprisen, som er viktig for en rekke selskaper på Oslo Børs, er svakt ned i forhold til gårsdagens nivåer. Det er ingen spesifikke årsaker til nedgangen i oljeprisen annet enn at markedet er følsom for endringer i etterspørselen pga. den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Det er en kjensgjerning at dagens fastlåste situasjon mellom verden to største økonomier påvirker verdensøkonomien negativt.

Få morgenrapportene sendt på epost

Legg inn epost-adressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt til deg på epost.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer